Afbeelding

Veldteken, broche en vastenavendliedje gaan in de verkoop

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Ondanks alle beperkingen zijn dit jaar uiteraard een veldteken, de broche en het vastenavendliedje van 2021 op CD verkrijgbaar. De verkoop van het veldteken en de broche start morgenochtend bij verschillende winkels in Bergen op Zoom. De CD met hét Vastenavendliedje van 2021 is vanaf maandag 25 januari verkrijgbaar.

Het veldteken van 2021 bestaat uit een prinsenkroontje, in de vorm van een bloem, met daar omheen bladloof. In de voet van het veldteken is het jaartal en het omgekeerde stadswapen van ’t Krabbegat geplaatst. Het veldteken verbeeldt het motto van 2021- Me bloeie wir op! -en verwijst naar een nieuwe ‘Òòg’eid’. Het ontwerp legt ook een link naar de coronapandemie, die de wereld en daarmee ook ’t Krabbegat in zijn greep houdt. ‘Corona’ betekent ‘kroon’. Het prinsenkroontje in het ontwerp verwijst daarmee ook naar corona. Deze verwijzing is bedoeld om de historische betekenis van deze pandemie te benadrukken en de gevolgen van deze pandemie voor de samenleving. 

Het veldteken is dit jaar, vanwege de beperkingen bij het productieproces, in één kleur, te weten gebronsd gepatineerd en vernist, verkrijgbaar. Ook de broche is dit jaar verkrijgbaar. Net als andere jaren is het ontwerp gelijk aan dat van het veldteken, alleen dan de helft kleiner en met, zoals het bij een broche betaamt, een speld. De broche is gebronsd en met een speciale techniek gepatineerd en is in een gelimiteerde oplage gemaakt.

Zowel het veldteken als de broche zijn voor vier euro per stuk te koop bij Boon’s Markt, Van Oers Ambachtsbakker Bergse Plaat en Versmarkt De Zeeland. Online zijn het veldteken en de broche verkrijgbaar bij Dietvorst Feestartikelen en de Bergse Dumphal. Ook de CD is op deze plekken verkrijgbaar voor acht euro per stuk. 

Tevens is het vastenavendliedje van 2021, en andere jaren, te streamen op Spotify en te downloaden bij Apple Music. Zoek op ‘Me bloeie wir op!’, of, als je alle muziek wilt vinden, op ‘Vastenavend in ’t Krabbegat’. Door legaal Vastenavendliedjes te beluisteren ondersteun je de Bergse Vastenavend.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief