De ME is gisteravond nog uitgerukt naar Roosendaal voor eventuele rellen
De ME is gisteravond nog uitgerukt naar Roosendaal voor eventuele rellen Foto: Christian Traets

Oproep tot rellen in Bergen op Zoom; Ondernemers opgeroepen om losstaande spullen op te bergen

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Op sociale mediakanelen zoals Telegram en Snapchat worden inwoners van Bergen op Zoom opgeroepen om te komen rellen. De politie heeft al laten weten op de hoogte te zijn van de berichten en is qua inzet voorbereid op eventuele ongeregeldheden. 

Afgelopen dagen vonden er al verschillende rellen en plunderingen plaats in onder andere Eindhoven, Den Haag, Rotterdam en Breda. Gisteravond werden ook op social mediakanalen rellen aangekondigd in Roosendaal. Daar werden meerdere noodverordeningen ingesteld en de politie heeft een hele wijk afgesloten. ME’ers stonden in de wijk paraat om in te grijpen.

Nu wordt ook opgeroepen om vanavond in Bergen op Zoom te gaan rellen. ‘Demonstranten’ roepen elkaar op om op concrete plekken in Bergen op Zoom te verzamelen om vanaf daar in actie te komen. De politie is hiervan op de hoogte. “Wij monitoren sociale media kanalen en krijgen ook meldingen van mensen over dergelijke oproepen. Wij doen nader onderzoek op deze berichten. En in sommige gevallen houden we stopgesprekken met initiatiefnemers van dergelijke opruiende oproepen”, laat de politie weten.

Ondernemersvereniging Sterck heeft ondernemers opgeroepen om losstaande spullen op het terras en voor de winkels zo goed mogelijk op te bergen om eventuele schade te voorkomen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief