Afbeelding
Foto: Gijs Proost

Burgemeester en loco-burgemeester positief getest op corona; andere wethouders doen sneltest

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Burgemeester Frank Petter is positief getest op het coronavirus. Dat laat de gemeente Bergen op Zoom weten. Ook loco-burgemeester Patrick van der Velden is positief getest. Beiden zitten thuis in quarantaine. 

Burgemeester Petter heeft vandaag de medewerkers van de gemeentelijke organisatie en de gemeenteraad laten weten dat hij herstellende is van Corona. “De burgervader liep zeer waarschijnlijk vorige week Corona op toen hij in het Bravis-ziekenhuis verbleef vanwege complicaties na een regulier darmonderzoek”, laat de gemeente weten. Afgelopen weekend is de burgemeester dan ook positief getest op Covid-19. Tot op heden gaat het om milde klachten. “De burgemeester was sowieso nog herstellende van de operatie en hij is dus niet volledig ‘in charge’”, laat een gemeentewoordvoerder weten.

Daarom was wethouder Patrick van der Velden aangesteld als loco-burgemeester. Maar, Van der Velden is vorige week op bezoek geweest bij burgemeester Petter en daarom heeft ook hij zich laten testen. Maandagavond bleek ook die test positief. “Het loco-burgemeesterschap is daarom inmiddels overgenomen door Barry Jacobs”, stelt de gemeente. Ook Jacobs heeft zich (vandaag) middels een sneltest laten testen. De uitslag was negatief. “In een crisissituatie is het wel handig dat je iemand hebt die ook daadwerkelijk naar buiten kan als dat nodig is. Daarom is Barry Jacobs nu aangesteld als loco-burgemeester.”

Vandaag en morgen zullen ook de andere wethouders en een aantal ambtenaren die afgelopen vrijdag samen hebben gezeten, zich laten testen. Overigens heeft niemand van hen gezondheidsklachten. “Patrick van der Velden heeft wat keelpijn, maar hij is nog wel gewoon aan het werk. We hebben vandaag digitaal nog gewoon een collegevergadering gehouden.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief