Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Ondernemers bereiden zich voor op mogelijke rellen; etalages dichtgetimmerd en opgeruimd

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Etalages zijn leeggeruimd, de rolluiken zitten dicht en verschillende panden zijn dichtgespijkerd met houten planken. Ondernemers in de binnenstad van Bergen op Zoom nemen het zekere voor het onzekere. In verband met de mogelijke rellen die aangekondigd zijn voor vanavond, spelen zij het liever op safe.

Ondernemersvereniging Sterck riep dinsdagochtend ondernemers al op om losstaande spullen op het terras en voor de winkels zo goed mogelijk op te bergen om eventuele schade door relschoppers te voorkomen. Daar wordt massaal gehoor aan gegeven. Horecazaken hebben hun terras zo goed mogelijk opgeborgen. Gevels zijn waar het kon afgezet. Er is alles aan gedaan om het de relschoppers in ieder geval zo moeilijk mogelijk te maken.

De gemeente is in overleg met ondernemers om de openbare ruimte zoveel mogelijk te ontdoen van zaken die de relschopper zouden kunnen vernielen of kunnen gebruiken. De gemeente adviseert ondernemers om om 18:30 uur hun winkel te sluiten. Vanzelfsprekend geldt de avondklok vanaf 21:00 uur.

Afgelopen dagen vonden er al verschillende rellen en plunderingen plaats in onder andere Eindhoven, Den Haag, Rotterdam en Breda. Gisteravond werden ook op social mediakanalen rellen aangekondigd in Roosendaal. Daar werden meerdere noodverordeningen ingesteld en de politie heeft een hele wijk afgesloten. ME’ers stonden in de wijk paraat om in te grijpen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief