Afbeelding
Foto: Venema Media

Politie aanwezig in Bergen op Zoom; vooralsnog rustige avond

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De avond verloopt relatief rustig in Bergen op Zoom. De politie is in groten getale aanwezig om eventuele rellen te voorkomen en om in te grijpen, maar dat lijkt (nog) niet nodig.

De politie is zowel op de fiets als met wagens aanwezig voor controles, verschillende groepjes op straat zijn aangesproken en gecontroleerd maar vooralsnog is het rustig in zowel het centrum als in de wijken.

Aan de Sint-Josephstraat, nabij de C&A, zou volgens getuigen een jongen zijn aangehouden. De reden van de aanhouding is onbekend. De brandweer is eerder op de avond opgeroepen voor een containerbrand aan de Gentiaanstraat, hier bleek uiteindelijk niets aan de hand te zijn.

Loco-burgemeester Barry Jacobs liet aan het eind van de middag weten dat de gemeente voorbereid was om in te grijpen. Zo lag er onder andere een noodbevel klaar om, als dat nodig is, de openbare orde te kunnen herstellen. Dat is tot op dit moment niet nodig geweest.

Eerder vandaag hebben verschillende ondernemers in Bergen op Zoom hun etalages leeggeruimd en dichtgetimmerd uit angst voor de rellen. Zij namen het zekere voor het onzekere.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief