KNMI waarschuwt: ‘Maandagochtend code rood vanwege ijzel’
Foto: Wesley van der Linde

KNMI waarschuwt: ‘Maandagochtend code rood vanwege ijzel’

BERGEN OP ZOOM - Het KNMI heeft code rood uitgegeven voor maandagochtend. Het weeralarm geldt vanaf 05.00 uur in Noord-Brabant vanwege de verraderlijke gladheid door ijzel.


Weggebruikers moeten maandagochtend uitkijken wanneer ze de weg op gaan. Door ijzel kan het verraderlijk glad worden stelt het KNMI. En ook sneeuwresten kunnen voor een gevaarlijke situatie zorgen.

Het KNMI heeft code rood afgegeven voor maandagochtend. Het weeralarm geldt in alle provincies behalve Zeeland. Het weeralarm is uitgeroepen vanwege de ijzel. Volgens de KNMI is er groot gevaar op overlast en letsel door gladheid, zijn er grote risico’s voor weggebruikers en is er kans op grootschalige ontregeling van het openbaar vervoer. “Ga niet op reis als dat niet strikt noodzakelijk is”, aldus de KNMI.

De verraderlijke gladheid zal in de loop van de ochtend van het zuidwesten uit verdwijnen. Verder is er in het hele land, vooral op lokale wegen, nog aanhoudende gladheid door sneeuwresten. Ook na de ijzel kan dit nog enige tijd het geval zijn.

#coderood Maandagochtend voor het gehele land vanwege #gladheid op uitgebreide schaal door #ijzel. De #gladheid verdwijnt in de ochtend van het zuidwesten uit naar het noordoosten van het land. #weeralarm #knmiwaarschuwing https://t.co/SZz8ZMFkvw. https://t.co/dpPyZhecVg pic.twitter.com/UVgIU94jrv

— KNMI (@KNMI) February 14, 2021
 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief