MediaMarkt gaat verhuizen naar De Zeeland; ‘Betere locatie, betere bereikbaarheid en betere zichtbaarheid’
Foto: Remko Vermunt

MediaMarkt gaat verhuizen naar De Zeeland; ‘Betere locatie, betere bereikbaarheid en betere zichtbaarheid’

BERGEN OP ZOOM - De MediaMarkt aan de Burgemeester van Hasseltstraat gaat verhuizen naar De Zeeland. Dat heeft het hoofdkantoor bevestigd. “Bergen op Zoom is een zeer belangrijke locatie voor MediaMarkt om een winkel te hebben. We blijven dus wel gevestigd in Bergen op Zoom, waardoor ook de lokale werkgelegenheid behouden blijft.”


Volgens woordvoerster Dorien Tjin-Kinds heeft de verhuizing meerdere redenen: “Het is allereerst een betere locatie. We hebben daar een winkelruimte met twee etages, op de begane grond en de eerste verdieping. Waar we nu slechts een etage hebben, op de eerste verdieping. Ook wat betreft bereikbaarheid is het een enorme vooruitgang. Klanten kunnen er gratis parkeren voor de deur. Dat is natuurlijk heel aantrekkelijk. En ten slotte heeft het nieuwe pand heel veel licht/glas, wat zorgt voor een betere zichtbaarheid.”

De nieuwe winkel wordt naar eigen zeggen ‘slim ingericht’. Dat betekent dat er niet alleen een groot winkelassortiment is voor de klanten, maar hij sluit ook aan op de veranderende consumentenbehoefte. “Zo zien we bijvoorbeeld een enorme toename van online pick up, waarbij klanten online een bestelling plaatsen en hun product korte tijd later zelf ophalen in de MediaMarkt-winkel van hun keuze. De nieuwe winkel is daar beter geschikt voor.” Het doel is om zo snel mogelijk te verhuizen en uiterlijk in het laatste kwartaal van dit jaar – voordat de eindejaarsdrukte begint.

Louis van der Kallen heeft het college gevraagd om met spoed een debat te voeren over het ondernemerslandschap in de binnenstad. “Met de verhuis van de Mediamarkt en het vrijkomen van 4600 vierkante meter achtten de Bergse Sociaal Democraten de tijd daar om het debat over de Binnenstad met spoed een andere wending te gaan geven”, aldus Van der Kallen. Hij is van mening dat er gesproken moet worden over de mogelijkheden van een kleiner winkellandschap. Een andere visie is vermoedelijk nodig. Bijvoorbeeld specialistische zaken in de binnenstad en de grootwinkelbedrijven richting de Zeeland. Laten we niet langer aanmodderen en resoluut ingrijpen en van de nood een deugd maken!”

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief