‘De Nuuwe Pertij’ steekt Bergse cafés een hart onder de riem
Foto: Bastin van Elzakkers

‘De Nuuwe Pertij’ steekt Bergse cafés een hart onder de riem

BERGEN OP ZOOM - Ruim 160 mensen hebben zich laten verleiden om lid te worden van ‘De Nuuwe Pertij’. Een idee van Marius van Nispen en Sonn Franken om cafés in Bergen op Zoom een hart onder de riem te steken. Mensen die het café net zo missen als zij, konden lid worden van ‘De Nuuwe Pertij’.


Gekscherend wilden Marius en Son ‘De Nuuwe Pertij’ oprichten en die zou zich alleen bezig houden met het openen van de cafés, zodat iedereen weer in staat zou zijn om zijn of haar pilsje te verkrijgen in echte Bergse gezelligheid. Er werd positief gereageerd op het idee, maar in de geest van het Vastenavendfeest, vertaalde het zich al snel tot een initiatief voor het goede doel. “Diezelfde Bergse kefeekes voeren haast letterlijk een doodsstrijd. Ze vechten voor overleven. En wat kunnen wij nu doen om hen te steunen?”, vroegen de mannen zich af.

Heel veel mensen hadden via de sociale media al met veel plezier gereageerd op de nieuwe politieke wind en daarom bedachten Sonn en Marius: ‘We laten die massaal (fictief) lid worden en hun lidmaatschapsgeld van 5 euro komt volledig ten goede aan de Bergse kefeekes.’ Afgelopen weekend was het zo ver en konden de ‘Pertij-leden’ bij een café naar keuze lid worden tegen inlevering van hun lidmaatschapsgeld. Het café waar ze dat ophaalden, mocht het lidmaatschapsgeld à 5 euro behouden. “De actie is toch een groot succes te noemen met ruim 160 meldingen van mensen die middels hun ‘lidmaatschap’ van De Nuuwe Pertij de Bergse horeca ondersteunen”, aldus Sonn Franken.

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief