GroenLinks wil duidelijkheid over parkeren voor gehandicapten
Foto: Shutterstock

GroenLinks wil duidelijkheid over parkeren voor gehandicapten

BERGEN OP ZOOM - GroenLinks Bergen op Zoom kreeg in de afgelopen periode veel berichten over het nieuwe parkeerbeleid dat op 1 januari 2021 in is gegaan. Hieruit bleek dat veel mensen met een gehandicaptenparkeerkaart ontevreden zijn over het nieuwe beleid én dat zij vanuit de gemeente nog niet zijn geïnformeerd.


In oktober 2020 stond GroenLinks al stil bij de aanpassing van het parkeerbeleid. Het belangrijkste punt was toen al de communicatie met mensen met een gehandicaptenparkeerkaart. “Helaas blijkt er dat er nog veel onduidelijkheid is en er veel terechte zorgen en onvrede is”, stelt fractieassistente Christel Verbogt. 

Tot 2021 konden mensen met een handicap in Bergen op Zoom gratis parkeren op een reguliere plaats, wanneer de gehandicaptenparkeerplaats bezet was. “GroenLinks Bergen op Zoom weet dat niet kunnen parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats al forse belemmeringen kan meebrengen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de gemeente toegankelijk is en blijft: niet alleen voor Bergenaren, maar ook voor toeristen en dagjesmensen die slecht(er) te been zijn.”

Fractieassistente Christel Verbogt: “Ik heb zelf ook een gehandicaptenparkeerkaart omdat ik rolstoelgebruiker ben. Wanneer er iets verandert verwacht ik daarover bericht te krijgen. Ik heb nog geen brief hierover ontvangen, terwijl onze fractie het belang hiervan en onze zorgen erover in oktober al aan het College heeft uitgelegd. Ondertussen geldt de regeling al 1,5 maand en ik vraag me af of iedere Bergenaar met een gehandicaptenparkeerkaart wel op de hoogte is. Niet iedereen leest lokale kranten of is even digitaal vaardig, waarbij we ons bijvoorbeeld zorgen om ouderen maken.”

Reacties
Dat veel mensen zich zorgen maken of het niet eens zijn met het besluit, blijkt wel uit alle reacties die GroenLinks Bergen op Zoom binnenkreeg en maanden later nog steeds krijgt. “We zijn erg blij dat mensen contact met ons opnemen. Zo kregen we een mail van een Bergenaar die verontwaardigd een plotselinge waarschuwing onder haar ruitenwisser ontdekte. We vinden het belangrijk dat ook mensen met een handicap of chronisch zieke en ouderen hun leven kunnen leiden.”

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief