Instrumentenbouwer Jelle van Tilburg alsnog overleden aan hersentumor
Foto:

Instrumentenbouwer Jelle van Tilburg alsnog overleden aan hersentumor

BERGEN OP ZOOM - De 35-jarige Jelle van Tilburg uit Bergen op Zoom is afgelopen zaterdag alsnog overleden aan de gevolgen van een hersentumor. Dat heeft zijn vrouw Kim bekendgemaakt. Jelle’s verhaal ging begin vorig jaar de wereld over, doordat hij tijdens zijn hersenoperatie op z’n gitaar bleef spelen.


Begin 2020 kreeg Jelle van Tilburg te horen dat hij een kwaadaardige hersentumor had. In het Erasmus MC werd hij geopereerd door neurochirurg dr. Arnaud Vincent. Het werd een wakkere hersenoperatie. Tijdens de ingreep speelde Jelle ‘Wish you were here’ op zijn gitaar. Ook voor de neurochirurg was dit de eerste keer. De beelden hiervan gingen de wereld over.

“Voor mij als muzikant en instrumentenbouwer was het belangrijk dat mijn fijne motoriek en creativiteit intact bleven”, stelde Jelle destijds. “En ik wilde graag dat de operatie en het gitaar spelen werden gefilmd. Zodat de buitenwereld kan zien dat dit mogelijk is. Het liefst wil ik dat miljoenen mensen dit filmpje gaan zien en onderzoek naar hersentumoren gaan ondersteunen.”

Jelle’s strijd hersentumoren gaat nog steeds door. Er is een crowdfunding opgezet om minstens 500.000 euro op te halen voro onderzoek naar hersentumoren. Inmiddels is er al ruim 15.000 euro ingezameld. Kijk hier voor meer informatie.


 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief