RSG ‘t Rijks doet opnieuw mee met ‘Op weg naar Het Lagerhuis’
Foto: BNNVARA

RSG ‘t Rijks doet opnieuw mee met ‘Op weg naar Het Lagerhuis’

BERGEN OP ZOOM - ‘t Rijks in Bergen op Zoom gaat meedoen aan de drieëntwintigste editie van de scholieren-debatcompetitie ‘Op weg naar het Lagerhuis’. BNNVARA gaat hierin op zoek naar het beste debat- en speechtalent van Nederland. 


Door de coronacrisis is er dit jaar een andere opzet van de voorrondes. De voorronde vindt plaats via een online programma en is te volgen via Zoom. Iedere deelnemende school vaardigt twee kandidaten af voor de speechwedstrijd van Op weg naar Het Lagerhuis. Ook vindt er een debat plaats met Statenleden over de impact van de coronacrisis op jongeren. De voorronde van Noord-Brabant zal worden geopend door de commissaris van de Koning. 

In totaal doen er zestien deelnemers mee uit de provincie Noord-Brabant. RSG ‘t Rijks is de enige school uit Bergen op Zoom en zelfs uit West-Brabant die meedoet aan de competitie

Het ontstaan van Op weg naar het Lagerhuis
De jongerendebatcompetitie is verbonden met het in de jaren 90 zo populaire VARA-programma ‘Het Lagerhuis’. De jongereneditie ‘Op weg naar het Lagerhuis’ keert sinds 1999 jaarlijks terug. Het doel van het programma is om jongeren de mogelijkheid te bieden hun debattechnieken te vergroten en om ze te laten ervaren wat de provinciale politiek inhoudt.

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief