Burgemeester Frank Petter krijgt een canvas met een verhaal cadeau, gemaakt door de bewoners
Burgemeester Frank Petter krijgt een canvas met een verhaal cadeau, gemaakt door de bewoners

Burgemeester Frank Petter bezoekt woonlocatie Zuiderdreef

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM – Burgemeester Frank Petter heeft vrijdagochtend een bezoek gebracht aan woonlocatie Zuiderdreef van zorgorganisatie SDW in Bergen op Zoom. Bij de Zuiderdreef raakten in januari en februari zowel bewoners als medewerkers besmet met het coronavirus. De burgemeester sprak met enkele cliënten en medewerkers wat dit met hen deed.

“We hebben te maken gehad met besmettingen onder onze bewoners en medewerkers”, vertelt Andrea Naalden, unitmanager van woonlocatie Zuiderdreef. “Het was een spannende en heftige tijd. Ik ben heel trots hoe zowel medewerkers als cliënten er toch de schouders onder hebben gezet. Ondanks de zorgen, hebben zij er het beste van geprobeerd te maken.”

“Het bezoek van de burgemeester vanochtend was voor hen spannend, maar ook heel fijn. De cliënten hadden voor de burgemeester een canvas gemaakt met daarop deurtjes. Deze deurtjes staan symbool voor de deuren waar onze cliënten achter hebben moeten verblijven vanwege de corona. Zo konden ook degenen die er vanochtend niet bij konden zijn hun verhaal vertellen. Wat de maatregelen met hen gedaan hadden. Eén van de bewoners liet de burgemeester ook zijn appartement zien, waar hij tien dagen in quarantaine heeft moeten zitten, zonder naar buiten te gaan.”

SDW ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Woonlocatie Zuiderdreef in Bergen op Zoom is in september 2020 geopend.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief