Foto: Google Maps

Centrumring komende zomer op de schop: Aanpassingen aan drie kruispunten

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom start in week 23, oftewel de eerste week van juni, met aanpassingen aan de centrumring van Bergen op Zoom. Dat heeft de gemeente deze week in een brief laten weten aan de bewoners van de centrumring. 


Vanaf de eerste week van juni wordt eerst de kruising Belvederestraat/Glymesstraat aangepakt. Hier worden onder andere vluchtheuvels aangelegd. De kruising Coehoornstraat/Glymesstraat is in de weken 25 en 26 aan de beurt. Hier worden eveneens vluchtheuvels aangelegd. In de weken 27 en 28 staat de kruising Oude Stationsweg/Bredasestraat gepland om aan te pakken met daarbij meteen een aanpassing op het Pastoor Joorenplein.

De werkzaamheden zijn in nauw overleg met de Klankbordgroep verkeer centrum tot stand gekomen. “Op dit moment werken wij het definitieve ontwerp uit in een contract om de aanbesteding te kunnen starten. Voor de goede orde: Wij hebben u vorig jaar aangegeven dat aanpassingen aan de kruispunten en de in- en uitgang van het Pastoor Joorenplein / Williamstraat niet meer ter discussie staan.”

Ondergrondse container 

Omdat er tegelijkertijd een ondergrondse container geplaatst gaat worden ter hoogte van de kruising Belvederestraat / Glymesstraat worden er vooraf al een paar proefsleuven gegraven. “Dat doen we voor het bepalen van de ligging van bestaande kabels en leidingen. Het verwijderen en opnieuw plaatsen van de ondergrondse container is onder voorbehoud in week 19 of 20 van 2021 gepland.” Tijdens deze werkzaamheden worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer zoveel mogelijk in goede banen te leiden. 

Hier vindt u meer informatie over de werkzaamheden aan de kruispunten en het parkeerterrein Pastoor Joorenplein / Williamstraat.

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief