Foto:

Muziekmagazine Soundz vanaf nu ook in België verkrijgbaar

BERGEN OP ZOOM - Het muziekmagazine SOUNDZ met het hoofdkantoor in Gebouw-T maakt de oversteek naar België. Vanaf 3 april ligt SOUNDZ overal in de Belgische bladenwinkels. In de eerste editie die op de Vlaamse markt verschijnt, siert Bob Dylan die in mei zijn 80ste verjaardag viert de cover. 


Hoofdredacteur Jean-Paul Heck geeft aan dat hij zich met Soundz ook meer specifiek op Vlaanderen gaat richten. ,,Willem Jongeneelen, dé kenner van Belgische popmuziek, is toegetreden tot de redactie van Soundz. Hij gaat de scherprechter worden en in de toekomst in elke nieuwe Soundz zijn vizier op de Belgische muziekwereld richten.” 

SOUNDZ Magazine verschijnt zes keer per jaar en volgens Heck past het blad perfect in de Belgische markt. “Ik ben erg content met het magazine en de koers die wij varen. Alleen heb ik het altijd jammer gevonden dat Soundz geen prominente plek in België had. Dat gaat nu veranderen. Daarnaast zijn we sinds kort ook online te lezen”, aldus de hoofdredacteur. 

SOUNDZ heeft tevens een grote online-afdeling die ook podcasts maakt, nu online-events organiseert en in de toekomst ook live-concerten. ,,Het mooie is dat de redactie van SOUNDZ is gevestigd in een poppodium in Bergen op Zoom, net over de grens met België. Daar kunnen we heel veel speciale dingen doen, zeker ook met Belgische bands en artiesten.”  SOUNDZ heeft grote namen in de redactie zoals televisiemaker en muziekjournalist Leo Blokhuis, de sidekick van Matthijs van Nieuwkerk op de Nederlandse televisie en de bekende DJ Rob Stenders.

In de nieuwe SOUNDZ staan onder meer exclusieve interviews met Foo Fighters, Kings of Leon, Alice Cooper, Julia Stone, The Black Crowes, Ben Howard, Steven Wilson, Gabriel Rios, Toto en Toto.  “Het moet bij Soundz draaien om engagement, exclusiviteit en emotie. Wij denken dat Soundz absoluut een welkome aanvulling is op de bladenmarkt in Vlaanderen. België is een volbloed popmuziekland waar we met ons mooie magazine graag willen aanschuiven”, aldus Heck.

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief