Foto: Ger Riezebos

Bergen op Zoom kiest voor (gedeeltelijk) vuurwerkverbod, maar waar mag het wel?

BERGEN OP ZOOM - Tijdens de jaarwisseling van 2021-2022 geldt er in de gemeente Bergen op Zoom een vuurwerkverbod. Er mag alleen vuurwerk worden afgestoken op speciaal daarvoor aangewezen vuurwerkzones, maar waar moeten die zones komen? Daar mogen burgers nu over meedenken en op 3 juni neemt de gemeenteraad een beslissing.


“Ben jij een inwoner die graag mee wilt denken aan een oplossing en hier met een positieve insteek in mee gaat? Dan zoeken we jou! We zijn erg benieuwd naar het ‘grote plaatje’ en zoeken inwoners die mee kunnen denken over de aanpak voor de hele gemeente. Herken jij jezelf hierin? Meld je dan vooral aan!”, stelt de gemeente Bergen op Zoom. De inwoners mogen meedenken over het instellen van de vuurwerkzones, maar de gemeente is ook benieuwd naar andere creatieve ideeën over het vieren van de jaarwisseling, zodat ze dit kunnen meenemen in de aanpak.

Interesse? Meld je aan via veiligheid@bergenopzoom.nl met een korte motivatie waarom jij wilt deelnemen. De bijeenkomsten worden online georganiseerd, dus ervaring met Teams is een pré. Er zijn verschillende data waaruit je kan kiezen. Alle bijeenkomsten duren van 19.30 uur tot 21.30 uur.

· Maandag 19 april
· Dinsdag 20 april
· Donderdag 22 april

“Helaas kan er maar een beperkt aantal mensen aanwezig zijn bij een bijeenkomst. Wees er dus snel bij als je graag eens wilt aansluiten!”

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief