Afbeelding

Weekendweer: Heerlijk zonnig en vijf graden warmer

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Dit weekend worden we getrakteerd op een vrij zonnige zaterdag. Dat meldt Weeronline. Met 9-13 graden is het niet warm, maar wel vijf graden warmer dan afgelopen zaterdag en dit keer blijft het droog. Zondag verschijnen wolkenvelden en daarmee stijgt de kans op een enkel buitje.

Zaterdagochtend is het best fris met aanvankelijk een temperatuur van een paar graden boven nul en vooral in het oosten lokaal vorst. Het is dan stralend weer en aan het eind van de ochtend wordt het al snel 7-9 graden. Er ontstaan stapelwolken en de middag verloopt wisselend bewolkt. In de avond kan de zon wat langer schijnen voordat ze rond half negen onder gaat. In totaal kunnen we zo’n 10 uur zon verwachten. Het blijft droog en daardoor kunnen we ongestoord van de zon genieten. Houd er wel rekening mee dat de zon krachtiger wordt.

Vijf graden warmer
De temperatuur stijgt zaterdagmiddag naar 9-13 graden. Daarmee is het iets kouder dan de 12-15 graden die veel gebruikelijker zijn deze tijd van het jaar en dat komt door een matige noorden- tot noordoostenwind. Toch is het op veel plaatsen zo’n 5 graden warmer dan afgelopen zaterdag. Toen was het ronduit koud voor de tijd van het jaar, met veel bewolking en vanuit het zuiden regen.

Af en toe zon
Zondag zal de zon zich veel minder vaak laten zien. Vooral in het oosten kan het wel eens een vrij bewolkte dag worden. Daarbij is kans op een enkele bui. Vooral in het westen zal de zon van tijd tot tijd schijnen. Ondanks de wolkenvelden wordt het 10-14 graden. Het is uitstekend weer voor een wandeling en daarmee doe je genoeg vitamine D op



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief