Afbeelding

SABIC aan de slag met zwerfafval rond de Schelde

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - SABIC in Bergen op Zoom heeft het convenant Schone Schelde ondertekend. Hiermee geeft SABIC aan het probleem van zwerfvuil in en rond de Schelde te willen aanpakken. Het convenant werd eerder al ondertekend door organisaties, zoals Rijkswaterstaat, Provincie Zeeland en de Haven van Antwerpen.

Op de oevers van rivieren ligt na elke hoogwaterperiode veel zwerfafval. Als het zwerfafval niet wordt opgeruimd, stroomt het uiteindelijk richting zee en vergroot het de ‘plastic soep’: de grote drijvende eilanden van plastics in de oceanen. Het convenant richt zich op aanpak bij de bron en wordt ondersteund door gezamenlijke opruimacties.

Site directeur Rutger Bosch van SABIC in Bergen op Zoom: “SABIC vindt haar omgeving en de natuur belangrijk. Daarom willen wij ons inzetten om de rivieren in onze omgeving schoon te houden. Dat begint bij onszelf; daarom ondersteunen wij graag dit initiatief. Voor het realiseren van deze ambitie nemen we ook al deel aan het Operation Clean Sweep® programma.”

Het samenwerkingsconvenant Schone Schelde is gefaciliteerd door Rijkswaterstaat. De actieve bijdrage van Rijkswaterstaat bestaat uit monitoren, het verbeteren van afvalbeheer op het eigen areaal, het faciliteren van opruimacties door de zwerfvuilregeling (het ophalen en afvoeren van door anderen verzameld zwerfvuil) en het ondersteunen van educatie- en communicatietrajecten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief