Afbeelding
Foto: Gea Vriens

Studio Testina is weer te horen op de radio

Door: Gea Vriens Algemeen

HALSTEREN - Marco de Keijzer ademt muziek. Hij is sinds kort actief op internet met twee muziekprogramma’s die hij presenteert vanuit zijn eigen Studio Testina. Vol enthousiasme zorgt hij voor wat gezelligheid en ontspanning bij zijn luisteraars. Zij genieten iedere week van de muziek die hij zelf uitkiest.

Marco de Keijzer zal voor veel inwoners van Halsteren en daarbuiten een bekende naam zijn. In de jaren tachtig was hij zendpiraat en iedere zondagmorgen had hij een uitzending. Tot op een dag de radio controle dienst met de politie aan de deur stond. Ze namen al zijn apparatuur mee en zo kwam er een abrupt einde aan een tijdperk. Samen met zijn vader, die in een band speelde en hem de liefde voor muziek bijbracht, is Marco in 1986 gestart met drive-in discotheek De Testina’s. In de beginperiode draaiden ze één keer per maand op een feest maar al gauw werd dit meer totdat ze bijna elk weekend van vrijdag tot zondag onderweg waren. Overal waar ze kwamen zorgden ze voor een hoop gezelligheid. Marco vertelt: “om dit samen met mijn vader te mogen doen was geweldig, ik heb er geen seconde spijt van gehad”.

In 2010 overleed de vader van Marco na een kort ziekbed en na bijna vijfentwintig jaar kwam er een einde aan de drive-in discotheek. In de daarop volgende jaren stond Marco’s hoofd niet zo naar muziek. Een paar jaar na het overlijden van zijn moeder in 2017 werd Marco benaderd door Ton Peeters, een kennis van vroeger die ook op feesten draaide. “Ton was inmiddels actief als radio dj op internet en vroeg mij of dat niet iets voor mij zou zijn,” vertelt Marco. “Dat leek me wel wat en sinds begin dit jaar ben ik twee keer per week te horen”.

Marco presenteert op donderdagavond van 19:00 uur tot 21:00 uur Gezellig Hollands op Radio Oranje Internationaal en op zaterdagavond 17:00 uur tot 21:00 uur Feestcafé. Hij zoekt zelf de muziek uit in de grote collectie cd’s, lp’s en singles die hij heeft. “In de tijd dat we op feesten draaiden had je altijd interactie met je publiek, op de radio is dat natuurlijk heel anders en dat was best even wennen,”vertelt Marco. “Wel kun je nu via de chatbox op de website of een appje een verzoek nummer aanvragen, tijdens de uitzending en heb ik twee telefoons bij de hand en daar wordt steeds meer gebruik van gemaakt,” zegt Marco enthousiast.

Naast zijn radiowerk is Marco werkzaam als uitvoerder bij Idverde, een hoveniersbedrijf. Met ingang van één mei gaat hij vier dagen per week werken zodat hij wat meer tijd heeft voor de muziek. Het kost best veel tijd om de muziek uit te zoeken en iedere week een bericht op zijn Facebookpagina te zetten over de komende uitzending. Iedereen die behoefte heeft aan wat gezelligheid en leuke muziek op de radio moet zeker eens luisteren naar de uitzendingen van Studio Testina!

Informatie

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Marco de Keijzer of op www.radiooranjeinternationaal.com



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief