Foto: Remko Vermunt

Ingrid Kloosterman: ‘Na die eerste dag had ik spierpijn in mijn benen en onderrug’

BERGEN OP ZOOM - Sinds een kleine week zijn de terrassen weer open en daar werd ook in de gemeente Bergen op Zoom graag gebruik van gemaakt. De allereerste terrasdag was zonovergoten, maar ook de dagen erna waren er heel wat terrastafeltjes op de Grote Markt bezet. Weer of geen weer, de echte Bourgondiërs trekken zich er niets van aan. Dankzij een overkapping, heater of fleecedekentje was het toch genieten van een hapje en een drankje. En dat was ook te zien bij O’Carolan’s Irish Pub.


“Het was geweldig. Het was zo leuk om iedereen weer te zien. Ik zag alleen maar bekende gezichten en er was misschien maar één tafeltje van mensen die ik niet kende.” Het moge duidelijk zijn, Ingrid Kloosterman van O’Carolan’s Irish Pub in Bergen op Zoom is tevreden over de eerste dagen open.

“Ik ben blij dat we weer open mogen. Natuurlijk zouden we meer willen, maar we zien dit gewoon als opstap”, vertelt Ingrid. “Het is jammer dat het niet net zo is als vorig jaar in de zomer. Toen mochten we binnen nog dertig mensen kwijt. Als het dan buiten slecht weer was, konden ze naar binnen toe. Dat mag nu helaas nog niet.” Donderdag was het dan ook vanwege het weer meteen een stuk rustiger op het terras.

Toch hoor je Ingrid niet klagen. “Dit soort dagen heb je ook als je wel volledig open mag. We gaan gewoon verder waar we in oktober mee zijn gestopt. Voor ons is dat niet spannend, maar je merkt wel dat mensen even moeten wennen aan wat wel en wat niet mag.” Problemen rond de sluitingstijd zijn er niet geweest. “Die regel kennen de mensen wel. Ze vroegen zelf om 17.45 uur of ze nog een drankje mochten en om 18.00 uur was het terras leeg. Dat ging vanzelf.”

Daarna was het voor Ingrid wel weer even uitrusten. “Ik merkte dat ik gewoon fysiek moe was van die eerste dag. Je hebt 6,5 maand bijna niets gedaan. Ik had gewoon spierpijn in mijn benen en mijn onderrug, maar dat hoort erbij. Moe, maar voldaan zijn we naar bed gegaan, want we kunnen eindelijk weer doen wat we leuk vinden.”

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief