Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Hetty Jansens: ‘Het voelde wel een beetje als een eerste schooldag’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Ruim een week geleden zijn de terrassen weer open gegaan en daar werd ook in de gemeente Bergen op Zoom graag gebruik van gemaakt. De allereerste terrasdag was zonovergoten, maar ook de dagen erna waren er heel wat terrastafeltjes op de Grote Markt bezet. Weer of geen weer, de echte Bourgondiërs trekken zich er niets van aan. Dankzij een overkapping, heater of fleecedekentje was het toch genieten van een hapje en een drankje. 

Hetty en Kees Jansens van Café Bij Jansens mochten, net als de anderen, na maanden weer het terras openen voor hun klanten. “Die eerste dag was echt heel gezellig”, blikt Hetty terug. “Het was echt super om weer open te mogen” 

En dat vond ook het personeel van Café Bij Jansens. Zes meiden uit de bediening boden zelfs aan om op die eerste dag gratis te komen werken voor Hetty en Kees. “Dat berichtje kregen wij na afloop van de persconferentie. Dat was zo bijzonder dat ik gewoon heb zitten janken op de bank. Dat was zo lief”, vertelt Hetty. “We hebben na die eerste dag dan ook nog even geproost met het personeel. De meiden werken hier ook allemaal al langer. Ze hebben ook een band opgebouwd met de klanten en ook zij hebben het werk gemist.”

Toch voelde die eerste dag volgens Hetty wel een beetje als een eerste schooldag. Zo kwamen er bijvoorbeeld geen bonnetjes uit het pinapparaat, de wifi-verbinding werkte niet helemaal en zo waren er her en der wat kleine dingetjes. “Maar dat is allemaal snel opgelost hoor. Het viel ons alles mee. Het was leuk en het weer werkte mee.”

Het terras zat volgens Kees dan ook voor 75 procent vol met vaste klanten. “Er waren zelfs mensen bij die speciaal hiervoor vrij hadden genomen. Dat is toch prachtig.” Omdat Kees en Hetty vooral een dagzaak runnen, vinden zij de tijden dat ze open mogen helemaal prima. “Normaal gingen we om 20.00 uur dicht, dus in feite mogen wij al heel veel. Toen de Peperbus om 17.45 uur ‘de laatste ronde’ speelde, hebben we ons laatste rondje gedaan en meteen afgerekend. Dat ging prima.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief