Shanoa van Loon
Shanoa van Loon Foto: Gea Vriens

Shanoa van Loon doet mee aan The Voice Kids

Door: Gea Vriens Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Het Bergse zangtalent Shanoa van Loon doet dit jaar mee aan The Voice Kids. De blind auditions zijn inmiddels achter de rug en hier is ze glansrijk doorgekomen. De komende weken staan de battles op het programma dus het zijn best spannende tijden. 

Shanoa van Loon is een zangtalent van 14 jaar uit Bergen op Zoom. Ze zit in het tweede leerjaar op RSG ’t Rijks en volgt hier naast het reguliere onderwijs een vooropleiding muziek. Deze opleiding is gericht op de muziek en dan met name de theorie. Bovendien heeft ze al een jaar of drie zangles bij het CKB met als bijvak piano. Een aantal keren per jaar moet ze tijdens een proef laten zien hoeveel vooruitgang ze heeft geboekt. Dit wordt dan beoordeeld door iemand van het conservatorium. Shanoa vertelt: “zo’n proef is best spannend maar ik zorg dat ik altijd goed voorbereid ben”.

Groot podium

Als kind was Shanoa al met muziek bezig en vanaf een jaar of zeven werd het wat serieuzer. Ze heeft ook al wel wat ervaring met optreden. Bij het CKB worden ieder jaar zangavonden georganiseerd. Daarnaast heeft ze opgetreden bij het Bergse Sportgala en zat ze in 2019 in het kinderkoor van Hotel la Pucelle waar ze ook een kleine solo mocht zingen. “Maar zo’n groot podium als bij The Voice Kids is toch wel iets anders hoor”, lacht Shanoa.

Haar favoriete zangeres is Adele. Verder houd ze eigenlijk van alle soorten muziek en is het soort muziek dat ze luistert ook vaak afhankelijk van haar stemming. Later zou ze wel naar de Herman Brood Academy willen of het conservatorium maar echt vast plannen heeft ze nog niet. “Misschien ga ik later wel in een band zingen maar ik zal altijd iets met muziek blijven doen”, zegt Shanoa.

Spannend

Hoewel er in haar omgeving al vaak gezegd was dat ze zou moeten meedoen met The Voice Kids vond ze dat zelf toch een hele stap. Omdat je jezelf maar tot 14 jaar kunt aanmelden heeft ze de stoute schoenen aangetrokken en zichzelf opgegeven. Als snel kwam er bericht dat ze mocht deelnemen aan de blind auditions. Ontzettend leuk natuurlijk maar ook best spannend. Onderweg in de trein naar Hilversum voor de opnames was ze best zenuwachtig.

“Omdat je daar een hele dag bent en je best wat afleiding hebt was ik daar niet zo zenuwachtig maar eenmaal backstage was ik toch wel gespannen”, vertelt Shanoa. Toen ze op het podium stond draaide er al snel één van de vier coaches om en uiteindelijk kon ze kiezen uit alle vier coaches. Ze heeft gekozen voor ‘Snelle’. Van tevoren had ze niet echt een idee wie ze zou kiezen maar bij ‘Snelle’ had ze meteen een goed gevoel en hij was ook de eerste coach die draaide. De komende weken kunnen we op televisie zien hoe het Shanoa vergaat en we wensen haar dan ook veel succes!

Instagram: shanoavanloon_official



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief