Een bloemetje voor wijkbewoners.
Een bloemetje voor wijkbewoners. Foto: BPF Fort-Zeekant

Fort-Zeekant verrast opnieuw haar wijkbewoners

Door: Janny Mathijssen Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Na het succes van vorige jaar zijn opnieuw verschillende bewoners van de wijk Fort-Zeekant de afgelopen weken in het zonnetje gezet. Onder het motto ‘bloemetje voor de buren’ ontvingen verschillende wijkbewoners een bos bloemen, nadat zij op Facebook genomineerd waren door andere wijkbewoners. De verrassing is bedoeld als steun in de rug of als blijk van waardering voor bewezen diensten. Het initiatief voor deze actie komt van het Bewonersplatform Fort-Zeekant en is mede mogelijk gemaakt door Francis Bloemen en Planten uit de wijk.

In totaal waren er dertien mensen genomineerd. Iedere week kregen genomineerden aan de hand van een bepaald thema hun bos bloemen overhandigd.

Helden van de wijk
De eerste bloemen gingen naar de helden van de wijk. Erik & Rik van der Borght en mevrouw Goossens. Vader en zoon werden, op hun werk bij Slagerij van der Borght, verrast voor hun kordate optreden bij een brutale diefstal van de portemonnee van de 90-jarige mevrouw Goossens. Voor de bewoonster van Woonzorgcentrum Stuijvenburgh TanteLouise waren de bloemen voor de schrik.

Corona alleen voelden
De tweede week was er aandacht voor bewoners die zich door Corona alleen voelden en een hart onder de riem verdienden. Mevrouw Heijstraten, Henk en Toos de Jong en mevrouw Siebelink missen door Corona de bezoeken van familie en vrienden. An Simonis, geboren en getogen in de wijk, stond en staat altijd voor iedereen klaar, maar heeft na een lastige periode nu zelf steun nodig.

Ondernemers
Ook de ondernemers waren aan de beurt. Kees en Ria Bronkhorst van de Stichting Fort Smakelijk stoppen helaas met hun catering activiteiten in de wijk en iets verder op in de Bernadettestraat kreeg Koen Oosterwaal van Het Patronaat een mooie bos. Koen geeft het (voormalige) Patronaat een geweldige metamorfose en start er een creatieve broedplaats voor ondernemers.

Verbinding in wijk
‘Als platform geloven we dat er meer verbinding in een wijk ontstaat als we met elkaar dingen doen’ vertelt voorzitter Regine van den Kieboom. “Door Corona is het niet mogelijk om fysieke activiteiten op te zetten. Deze actie was een groot succes vorig jaar en daarom hebben we deze actie herhaald. Het is zo leuk om mensen te mogen verrassen en de reacties zijn hartverwarmend, zowel van de mensen zelf als de reacties online. Duizenden Bergenaren hebben afgelopen weken de berichtgeving hierover op Social Media voorbij zien komen’.

Hulp aan anderen
De laatste bloemen ging naar wijkbewoners in de categorie ‘hulp aan anderen’ en ‘je inzetten voor de buurt’. Amanda Timmermans en Marian Franken staan voor iedereen klaar als er hulp nodig is, ondanks hun eigen drukke leventje met werk en gezin. Kitty Schoep Geers past op het hondje van de buurvrouw, als deze in het ziekenhuis ligt. Ron van Meeteren strooit in de winterperiode zout op en rond het Emmaplein voor een betere en veilige doorgang naar de winkels. Mevrouw Polderman is al 10 jaar, drie keer per week, door weer en wind, druk met het verzorgen en schoonhouden van de bloembakken in en bij haar wooncomplex.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief