Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Nieuwe rolverdeling binnen gemeentebestuur: Van der Zwan aan de slag met gemeentelijke organisatie

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Wethouder Mignon van der Zwan gaat zich nog specifieker richten op het plan van aanpak voor het vernieuwen en verbeteren van de gemeentelijke organisatie. Daarom gaat ze een aantal taken uit haar portefeuille overdragen aan wethouder Barry Jacobs. Dat laat de gemeente weten.

Wethouder Mignon van der Zwan had in haar portefeuille al ‘Organisatie & Personeel’, maar de komende tijd gaat ze zich nog specifieker richten op het verbeteren en vernieuwen van de gemeentelijke organisatie. Daarbij kijkt ze niet alleen naar de kwaliteit van de organisatie, maar ook naar de bestuurscultuur binnen het gemeentehuis en het samenspel tussen raad, college, organisatie én de samenleving.

“Om te zorgen dat er maximale aandacht gegeven kan worden aan de uitvoering van dit plan, hebben wij besloten tot een beperkte herverdeling van de portefeuilles.” Om ervoor te zorgen dat de wethouder voldoende tijd beschikbaar heeft, draagt zij een aantal onderdelen uit haar portefeuille ‘Bedrijfsvoering’ over aan wethouder Barry Jacobs. Het gaat dan onder andere om Inkoop, ICT en Dienstverlening.

Haar portefeuille Zorg/Wmo en rol als coördinerend wethouder Sociaal Domein blijft onveranderd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief