Afbeelding
Foto: Gea Vriens

Piet Jansen schrijft zijn eerste boek: Hoe het begon...

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Piet Jansen is een echte Bergenaar, maar geboren in Halsteren. Jarenlang heeft hij de liedjes geschreven voor het in de regio bekende Safari Kwartet. Omdat vanwege de Corona zijn andere werkzaamheden stil kwamen te liggen besloot hij een boek te schrijven over zijn tijd met het Safari Kwartet. 

Piet Jansen is zijn hele leven al een bezige bij. Naast een full time baan bij onder andere Philip Morris, Sabic en Lactona runt hij al 37 jaar een bureau voor artiestenbemiddeling. Hij regelde optredens voor regionale artiesten als John Wils, Erik van Gent en Martin Janse, maar ook landelijk bekende artiesten wisten zijn bureau te vinden zoals Will Tura, Frans Bauer, Marianne Weber en de overleden André Hazes. Piet vertelt:” Het was altijd een heel bijzonder om ze te mogen ontmoeten en een praatje met ze te maken in de kleedkamer of achter de coulissen.” Naast het schrijven van liedjes voor regionale artiesten deed hij ook theater- en tv werk. Hij herschreef een boek voor een hoorspel en maakte 1 LP en 2 CD’s voor het Safari Kwartet. Inmiddels is Piet met pensioen en kan hij zich volledig bezighouden met het artiestenbureau. Vanwege Corona kwamen ook voor Piet deze werkzaamheden volledig stil te liggen.

Boek

Het Safari Kwartet, opgericht in 1967 en gestopt in 1992, was heel belangrijk voor Piet. Van 1981 tot het eind heeft hij totaal 25 nummers voor hen geschreven. Toen het Kwartet vijfentwintig jaar bestond zijn ze gestopt. “Het was een enorm leuke tijd en ik genoot van het liedjes schrijven”, vertelt Piet. Omdat zijn overige bezigheden stil lagen besloot hij een boek te gaan schrijven over zijn tijd met het Kwartet. “Ik heb in mijn leven al veel geschreven maar nog nooit een boek en nu had ik daar ineens alle tijd voor,” zegt Piet. Hij vond het ontzettend leuk om te doen en was dan ook elke dag, behalve in het weekend, in zijn kantoor te vinden om aan zijn boek te werken. Toen het af was heeft hij het in eigen beheer uitgegeven. Het is te koop voor € 12,00 bij Leonidas, Casa de Castro, De Bergse Dumphal, Café de grote slok en bij Drukkerij Juten. “Ik ben wel verrast door alle aandacht die ervoor is,” lacht Piet. “Ik ben al diverse keren geïnterviewd en dat is natuurlijk geweldig”.

Toekomst

Piet hoopt natuurlijk dat hij straks ook weer aan de slag kan met zijn artiestenbureau maar last van verveling heeft hij niet. “Na wat gezondheidsproblemen gaat het nu weer goed dus ik geniet samen met mijn vrouw Anneke van het leven, lekker een terrasje pakken nu het weer kan of gaan fietsen”, vertelt hij. Verder hoopt hij weer naar de repetities van Harmonie Oranje Nassau te kunnen gaan want daar is hij volgend jaar vijfentwintig jaar lid van. “Ik heb met ontzettend veel plezier het boek over het Safari Kwartet geschreven dus er komt zeker een tweede boek. Maar waar dat over zal gaan blijft nog even een verrassing”, besluit Piet.

Kijk voor meer informatie op www.pjprodukties-artiesten.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief