Afbeelding

Tweewielerwinkel van het jaar Hermes Fietsen laat plussen zien

Bedrijvig Nieuws

BERGEN OP ZOOM – Een fietsenzaak is een winkel met fietsen zullen velen denken. Toch is er veel verschil. Wie een persoonlijk bezoekje brengt aan Hermes Fietsen aan de Antwerpsestraatweg 25-27 in Bergen op Zoom, wordt verrast. Niet alleen door de grote keuze aan tweewielers. Ook door de mogelijkheden en kennis die er in deze fietsenzaak te vinden is. Bij hun 85-jarig jubileum mogen klanten tevens meegenieten. Dat kan ook niet anders als deze zaak de prijs Tweewielerwinkel van het jaar draagt als gemeentewinnaar.

“Ik weet eigenlijk alles van fietsen en heb veel kennis in huis. Zo kan ik mensen goed helpen voor de juiste fiets”, laat eigenaar Jan Hermes weten van Hermes Fietsen in Bergen op Zoom. Dat hoeft niet alleen een standaard fiets in de winkel te zijn. Dat kan ook een perfect afgestelde fiets zijn door middel van geavanceerde metingen; de Body Scanning CRM Bike. En wat te denken van speciale zadels die ergonomisch worden afgesteld op het lichaam van de fiets(t)er. Zadelpijn hoort dan tot een verleden tijd. Met fietsen komt men op de mooiste plekjes.

Fietsen testen Die plekjes laat Jan Hermes zelf zien door zo nu en dan fietsroutes mee te fietsen. “We gaan dan gericht dingen uittesten. Met een groepje van zo’n 10 mensen wordt er gefietst op verschillende fietsen. Zo kunnen we de elektrische fietsen testen in de praktijk en ik kan mensen meteen ondersteunen.” De eerstvolgende elektrische fietstocht vindt plaats op zondag 21 mei 2017. Er zijn nog een aantal plaatsen vrij. Mensen die elektrische fietsen mee willen testen, zijn welkom maar men moet wel vooraf aanmelden, want vol = vol. Er wordt gefietst op de beeldschone Brabantse Wal.

Expertise Vanwege hun 85-jarig bestaan prijkt er op het raam een groot hart met daarin de tekst passie voor het fietsen. Die passie ondervinden steeds meer mensen. Dat komt omdat het elektrisch fietsen het mogelijk maakt om langer buiten te zijn en te genieten van de natuur. De passie bij Hermes Fietsen ontstond reeds in 1932. De vader van Jan Hermes, Paul Hermes, was zelfs een actief wielersporter. Alles wat met fietsen te maken heeft is er met de paplepel ingegoten. De expertise van de fietswereld zit in hun genen. Ze leveren de fiets die bij hun klant past. Maar het 85-jarig feest brengt nog een andere betrokkenheid mee richting de samenleving en een aantrekkelijke actie voor klanten.

Fietsplezier Zo wordt Stichting Hulphond door hen ondersteund als goed doel en wordt er een extra gratis garantie verstrekt van vijf jaar bij aanschaf van een Peper elektrische fiets. “Wie moet wachten in onze showroom kan aan onze tafel gaan zitten met een bakje koffie of kopje thee.” Of men nu komt voor een dames-, heren- of kinderfiets, een elektrische fiets, een vouwfiets of sportfiets, Hermes Fietsen heeft het in huis met de benodigde accessoires en onderdelen én met een specifieke kennis in huis, tevens op reparatiegebied in een gespecialiseerde werkplaats. Ook voor High-Speed E-bike helmen of een Bovag full operational fietslease kan men langskomen. Fietsen was nog nooit zo leuk bij Hermes Fietsen in Bergen op Zoom.

BIJDRAGE CLAUDIA KOOLE



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief