Afbeelding

Visgilde Oosterschelde opent vestiging in winkelcentrum De Zeeland

Bedrijvig Nieuws

BERGEN OP ZOOM – Zeg je verse vis, dan zeg je Visgilde Oosterschelde. Een begrip in Bergen op Zoom. Wil je vis, dan moet je de binnenstad in. Maar dat hoeft vanaf woensdag 10 mei niet meer. Dan opent het visgilde een tweede vestiging in winkelcentrum De Zeeland. “We gaan er enorm op vooruit, vooral met de bereikbaarheid. Die is perfect”, zegt eigenaar Arie Schot.

Terwijl in veel branches de ene fysieke winkel na de andere de deuren sluit, neemt het aantal viszaken toe. Volgens statistiekbureau CBS is het aantal viswinkels in tien jaar tijd met een derde gegroeid. Voor vis gaat de consument toch liever naar de specialist dan naar de supermarkt, weet Arie Schot. De Thoolse ondernemer runt inmiddels bijna twintig jaar de viswinkel aan de Lombardenstraat in de binnenstad van Bergen op Zoom. Die zaak loopt goed, maar de bereikbaarheid is niet fantastisch. “Wie vis wil loopt altijd tegen het parkeren aan. Even een visje halen is er niet bij. In De Zeeland heb je dat probleem niet. Daar is voldoende parkeergelegenheid.”

Losse verkoop Waar in de binnenstad de mensen op het gemak aan tafel een visje kunnen eten, richt Schot zich in De Zeeland meer op de losse verkoop. “Mensen komen naar het winkelcentrum voor de wekelijkse of dagelijkse boodschappen. Het is handig dat je dan meteen verse vis kunt meenemen.” Wie in de winkel een visje wil eten, kan dat aan een statafel doen. De nieuwe viszaak komt naast de slijterij en beslaat 220 vierkante meter. Arie is trots op de op maat gemaakte zestien meter lange vitrine. “Komt helemaal uit Italië”, zegt hij. “Als klant heb je straks een prachtig zicht op ons visassortiment.” Naast de vitrine staan doorzichtige bakken met schaal- en schelpdieren.

Officiele opening Hoewel de nieuwe zaak officieel geen horecabestemming heeft, denkt Schot alvast na over de verkoop van gebakken vis en broodjes. “Wellicht dat we iets met afhaal gaan doen, maar dat moet de tijd uitwijzen. Eerst maar eens de deuren openen.” Dat gebeurt woensdag 10 mei. Een officieel moment volgt in september als alle verswinkels in De Zeeland draaien. De eerste week houdt het Visgilde diverse openingsacties, met als hoogtepunt op zaterdag 13 mei een oesterproeverij. De openingstijden: maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur.

BIJDRAGE TIMO VAN DE KASTEELE



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief