Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Krijgt Bergen op Zoom eerste kermis van het jaar?

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Burgemeester Frank Petter is in gesprek met de organisatie van de voor- en najaarskermis om de mogelijkheden te bespreken om een kermis te organiseren in Bergen op Zoom. Dat laat de gemeente weten op vragen van Lokaal Realisme. Er wordt gesproken over een mogelijke datum van 2 juli.

Bergen op Zoom is bij uitstek een kermisstad. Normaal wordt het kermisseizoen met de voorjaarskermis in Bergen op Zoom geopend, maar dat kon vanwege de coronacrisis niet doorgaan. De kermisondernemers zitten al ruim anderhalf jaar thuis en zij zijn er dan ook op gebrand om eindelijk weer aan de slag te mogen.

Mocht het kabinet op 22 juni aankondigen dat de versoepelingen doorgaan, dan wordt het vanaf juli weer mogelijk om evenementen te organiseren zoals bijvoorbeeld een kermis. Lokaal Realisme stelde dan ook vragen aan het college, zo wilden zij onder andere weten aan welke regels een kermis moet voldoen en of de gemeente samen met de kermisbranche wil zoeken naar oplossingen. 

Met de organisator van zowel de voorjaars- als de najaarskermis worden nu gesprekken gevoerd over een eventuele kermis op 2 juli. De burgemeester heeft daarover onlangs een gesprek gehad. “Wanneer er wijzigingen in de regelgeving zijn waardoor er weer een kermis kan worden georganiseerd, zijn wij samen met de organisator daarop voorbereid en zal uiteindelijk, in goed overleg met de organisator, weer een kermis worden georganiseerd.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief