Foto: Remko Vermunt

Vier woongebouwen langs Markiezaatsweg: 110 koopappartementen én zorgwoningen

BERGEN OP ZOOM - De Hertog, de Baron, de Markies en de Graaf. Het zijn de vier namen van de appartementencomplexen die langs de Markiezaatsweg gebouwd gaan worden. Patrick van der Velden heeft maandagmiddag, samen met René Maas van Maas-Jacobs Vastgoed, de koopovereenkomst ondertekend voor de grond.


Het woningbouwplan draagt de naam ‘Dalwachters’ en bevat in totaal 4 woongebouwen. Drie van de vier woongebouwen worden ontwikkeld door Maas-Jacobs - die eerder ook de appartementengebouwen aan het Nonnetje en de Strandgaper heeft gerealiseerd. In deze drie appartementengebouwen zijn in totaal circa 110 koopappartementen voorzien. In het vierde gebouw met de naam de Baron komt een woonzorgvoorziening van en voor S&L Zorg.

De koopovereenkomst voor de Dalwachters heeft betrekking op de drie woningen van Maas-Jacobs. “We gaan eerst starten met de Hertog. Dat is een appartementencomplex van tien woonlagen met 48 koopappartementen. De verkoop hiervan moet in september van start gaan en als zeventig procent van de appartementen verkocht is, wordt gestart met de bouw. “Natuurlijk is het altijd een beetje koffiedik kijken, maar we hopen eind eerste kwartaal of begin tweede kwartaal van 2022 aan de slag te kunnen.”

Zodra gestart wort met de bouw van de Hertog gaat het volgende complex in de verkoop. “We gaan dan natuurlijk niet wachten tot het ene complex helemaal klaar is.” Uiteindelijk wordt zo’n 1,5 jaar gerekend voor de bouw van een complex. “Op z’n vroegst eind 2024 zijn we helemaal klaar met de bouw van de drie complexen.” Het vierde gebouw wordt ontwikkeld door S&L Zorg en zal bestaan uit ongeveer 46 woonzorgappartementen rondom een gezamenlijke woonkamer. 

Wethouder van de Velden is blij met de ontwikkeling: “We gaan weer een stukje verder met de realisatie van de Markiezaten. De bedoeling was dat dit gebied al twintig jaar geleden ontwikkeld zou worden, maar dat kwam steeds stil te liggen. Gelukkig gaat het nu de goede kant op. De Markiezaten is een aantrekkelijk woongebied waar de vraag naar woningen en appartementen groot is. Naast de recente nieuwe woonbuurtjes binnen de Meander komen met de Dalwachters ook weer mooie appartementen beschikbaar. Deze nieuwe woongebouwen vormen het visitekaartje van de Markiezaten en Bergen op Zoom.”

Daarnaast is de verkoop van de grond gunstig voor de schuldenlast van de gemeente Bergen op Zoom. “Het helpt ons zeker om de schuldenlast te verlagen. We hebben onlangs ook al een leuke winstneming gehad van 5,5 miljoen euro uit het Grondbedrijf.” Binnenkort gaat ook gestart worden met de verkoop van de tiny houses binnen de Markiezaten. “Die gaan over een maand in de verkoop en worden in september of oktober geplaatst.” Daarna is er nog één stuk grond over voor woningbouw. “Dan gaat het om ongeveer twee hectare voor ongeveer honderd woningen. We gaan binnenkort in gesprek over de invulling hiervan.”

met het adres aan de Beemdkroon en langs de Markiezaatsweg (tussen de Zuiderdreef en de Sportlaan). De woongebouwen staan fier in het groen langs de Markiezaatsweg met een bouwhoogte die varieert tussen de 4 en 10 woonlagen, waarvan de bovenste uitkijken over het Dal van de Molenbeek.

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief