Afbeelding

Ex-kankerpatiënt maakt immense fietstocht langs inloophuizen en bezoekt ook Het Getij

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Ex-kankerpatiënt Evelien van der Werff brengt op maandag 14 juni een bezoek aan inloophuis Het Getij in Bergen op Zoom. Inloophuizen voor mensen die getroffen zijn door de ziekte kanker hebben door de coronacrisis minder inkomsten binnengekregen. Om hier aandacht voor te vragen, is Evelien van de Werff op haar fiets gestapt om langs alle 75 inloophuizen in Nederland te fietsen met als doel om €75.000 op te halen. 

Evelien overleefde twee keer borstkanker en startte deze actie om de inloophuizen voor mensen met kanker en hun naasten te ondersteunen. Ze werkt met haar actie samen met KWF en de inloophuizen zelf. Evelien: “Op 25 mei ben ik op de fiets gestapt. Ik ga 1348 km fietsen voor een goed doel, 6 weken lang, door wind en regen, voor de actie ‘Red het inloophuis’ van het KWF. Ik ben geen 21 jaar maar 57. Ik heb ook geen killerbody maar een body dat tot 2 keer toe bijna ‘gekillt’ is door borstkanker. De aangeboden hulp om hier doorheen te komen was de brandstof in mijn halflege tank. Zonder hulp was ik stil komen te staan. En nu, na 4 jaar, is mijn tank weer tot de nok gevuld. Daarom heb ik deze missie: Zoveel mogelijk geld ophalen voor deze nazorgcentra. Zij hebben nu onze steun nodig om door te kunnen gaan met hun goede werk.”

Evelien vraagt aan iedereen die betrokken is bij het inloophuis haar actie financieel te ondersteunen met een donatie. Ook vindt ze het erg leuk als mensen een stukje met haar meefietsen richting het volgende inloophuis op haar route. Omdat ze een druk schema heeft, houdt ze de vaart er lekker in. Informatie over de gehele actie en hoe je kan doneren vind je op de website https://acties.kwf.nl/fundraisers/evelienwerff. 

Maandag 14 juni tussen 14.00 en 15.00 uur komt ze aan bij inloophuis Het Getij in Bergen op Zoom. “Het Getij draait grotendeels op Bergse vrijwilligers. Het afgelopen jaar zijn er vanwege corona weinig activiteiten geweest, maar Het Getij wil de activiteiten voor kankerpatiënten en hun naasten de komende tijd weer opstarten. Daar kunnen we donaties goed bij gebruiken.” Tijdens haar bezoek is vanuit tanteLouise Leanne Otto, coördinator van Het Getij, aanwezig, vanuit Het Getij zelf vrijwilligers en bestuursleden en vanuit de gemeente wethouder Mignon van der Zwan. Zij zullen als Evelien om 15.00 uur weer verder fietst, een stukje met haar meefietsen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief