Afbeelding

Trailerhelling of rolstoelplateau? CDA wil duidelijkheid scheppen

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Is de gemeente Bergen op Zoom bereid duidelijke markering aan te brengen op het rolstoelplateau dat vorig jaar is aangelegd bij het strand van de Binnenschelde? Dat wil Stefaan Verheugt van de lokale CDA-fractie weten.

Vorig jaar is het aangelegde strand ook toegankelijk gemaakt voor rolstoelgebruikers en andere mensen die minder mobiel zijn door middel van een speciaal aangelegd plateau. “De CDA fractie is erg tevreden over de realisatie hiervan en is blij dat er naar ons advies geluisterd is. Echter is deze plaats niet altijd goed herkenbaar omdat er een markering ontbreekt”, stelt Verheugt.

Voorbijgangers vragen zich soms af waarvoor het plateau nu eigenlijk dient. Toch zeker nu er een bord geplaatst is waarop staat “Uitgezonderd fluisterboten en motorvaartuigen die niet harder kunnen dan 9km/h”. Daardoor lijkt het plateau meer op een trailerhelling voor boten. “Erkent u dat een duidelijke markering nodig is voor de herkenbaarheid? Bent u bereid het bord betreft de fluisterboten en motorvaartuigen een andere plaats te geven? En is het mogelijk nog in de zomer van 2021 andere markering te realiseren?” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief