Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Bergen op Zoom op plek 269 van MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland: ‘Betreurenswaardig’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom staat op plek 269 van de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek van MKB Nederland. Een teleurstellende plek, stelt Dominique Hopmans namens de VVD-fractie. “Als het goed gaat met de lokale ondernemers, dan gaat het goed met de gemeente.”

De lijst van de top 100 MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland werd donderdag bekendgemaakt, maar daar stond Bergen op Zoom niet tussen. Een telefoontje naar MKB Nederland leerde Hopmans dat Bergen op Zoom op plek 269 staat. “Dat betreurt de Bergse VVD. Het midden- en kleinbedrijf is immers dé banenmotor van de gemeente. Wij vinden daarom dat Bergen op Zoom minimaal een plekje in de top 100 moet kunnen bemachtigen.”

Het onderzoek van MKB Nederland is gebaseerd op vier pijlers: de tevredenheid van de ondernemers, het imago van de gemeente, communicatie en beleid én de gevoelswaarde van de lokale lasten. Hopmans wil dan ook weten van het college van burgemeester en wethouders wat men gaat doen om beter te scoren op deze pijlers. “Bent u bereid in gesprek te gaan met het lokale bedrijfsleven en in co-creatie een ondernemerschapsagenda uit te werken met daarin o.a. afspraken over lastendruk, regeldruk, maar ook de dienstbaarheid en klantvriendelijkheid van de gemeente?”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief