Van links naar rechts: Jasmijn Muurmans, Joost Schijns en Thomas Rooijmans
Van links naar rechts: Jasmijn Muurmans, Joost Schijns en Thomas Rooijmans Foto: Gea Vriens

Joost Schijns uit Halsteren geeft zijn tweede boek uit

Door: Gea Vriens Algemeen

HALSTEREN - Joost Schijns uit Halsteren heeft zijn tweede boek geschreven. Het boek met de titel ‘De munt van Wicklow’ komt uit op 23 juli en is deel twee van de serie ‘In het spoor van de legende’. Het belooft weer net zo spannend te worden als het eerste deel.

 Joost Schijns woont in Halsteren en is naast zijn fulltime baan als leerkracht op de openbare Dalton basisschool De Wingerd in Roosendaal ook een enthousiast schrijver van inmiddels twee boeken. Het eerste deel ’71 Forest Road’ is vorig jaar uitgekomen en op 23 juli komt deel twee uit: ‘De munt van Wicklow’. Het verhaal speelt zich af in Ierland en draait om een magische munt. De hoofdpersonages uit het eerste deel zijn natuurlijk ook nu weer van de partij en beleven allerlei avonturen. De cover en de tekeningen zijn gemaakt door Ivo Jansen. Hoewel het boek is geschreven voor kinderen in de leeftijd van dertien tot zestien jaar is het zeker ook voor volwassenen  een aanrader. Joost vertelt: “nadat mijn eerste boek was uitgekomen kreeg ik niet alleen van kinderen maar ook van volwassenen veel complimenten”.

Leerlingen

Toen Joost het eerste boek af had heeft hij het manuscript door een leerling laten lezen zonder dat die wist dat het door zijn leraar was geschreven. Deze leerling, Thomas Rooijmans is inmiddels 15 jaar en zit nu op het JTC. Thomas vertelt: “ik lees graag en ik vond het boek spannend en avontuurlijk. Ik heb Joost wat tips en tops gegeven en het is leuk om te horen dat Joost daar veel aan had.” Eén van de jongste lezers van zijn boek is de negenjarige Jasmijn Muurmans. Ze zat dit jaar bij meneer Joost in de klas. “Ik vond het een superleuk boek, ik heb er mijn boekbespreking over gehouden en daar een negen voor gehaald”, vertelt Jasmijn. Het boek is inmiddels ook te lenen in alle bibliotheken in Nederland.

Schrijven

De inspiratie voor zijn tweede boek haalde Joost onder andere uit twee reisjes naar Ierland en persoonlijke ervaringen. “Tijdens een wandeling in de vakantie kwamen we bij een restaurant op een open plek in het bos en daar had ik gelijk een idee voor het verhaal bij”, vertelt Joost. “Op de gekste momenten krijg ik inspiratie,” lacht Joost, “bij het verschonen van een luier of tijdens het douchen”. Het boek komt uit op 23 juli en is net als het eerste deel online verkrijgbaar bij Bol.com en Boekscout. Hoewel het niet meevalt om jezelf op de kaart te zetten heeft Joost goede hoop dat het boek binnenkort ook in een aantal winkels te koop is. En voor wat betreft deel drie: dat duurt nog even maar dat komt er zeker!

Kijk voor meer informatie op de website: www.joostschijns.auteursblog.nl 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief