Afbeelding
Foto: Politieteam Bergen op Zoom

Rijden op elektrische step? Je riskeert boete van 400 euro!

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Politieteam Bergen op Zoom waarschuwt de gebruikers van elektrische (scooter)steps in Bergen op Zoom. De politie komt deze steps steeds vaker tegen in het straatbeeld. “Dat is zeker ook niet gek, ze zijn namelijk overal verkrijgbaar, goedkoop in aanschaf en je bent geen geld kwijt aan verzekering of brandstof. Toch zit er een flinke kanttekening aan het gebruik van deze ‘elektrische (scooter)steps’”, waarschuwt de politie.

Je mag namelijk met de meeste elektrische stepts niet op de openbare weg rijden. “Dat is niet om de gebruikers te pesten, maar onder andere om ze te beschermen. Velen beseffen zich bijvoorbeeld niet dat je onverzekerd bent, ongeacht of je wel of geen rijbewijs hebt. Je draait dus zelf op voor de kosten als je betrokken raakt bij een ongeval. Het maakt in dat geval niet uit of je buiten je schuld ondersteboven gereden wordt.”

Er zijn een aantal goedgekeurde ‘steps’ waarmee je wél op de openbare weg mag rijden. Op de website van het RDW staat precies om welke steps het dan gaat. Rijd je op een step die niet goedgekeurd is? Dan riskeer je een boete van bijna 400 euro, je step wordt in beslag genomen én je bent onverzekerd voor alle schade die je jezelf of anderen aanricht.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief