Afbeelding
Foto: Wesley van der Linde

Prijs koopwoning in Brabant met 12,2 procent gestegen; Wel minder transacties

Door: Remko Vermunt Algemeen

De gemiddelde verkoopprijs van een bestaande koopwoning ligt in heel Nederland nu op 373.384 euro. Eén jaar eerder lag dat nog op 324.195 euro. In maart van dit jaar lag de gemiddelde verkoopprijs zelfs boven de 4 ton.

BERGEN OP ZOOM - Bestaande koopwoningen in Nederland waren in het tweede kwartaal van 2021 gemiddeld 13 procent duurder dan een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is de grootste stijging in een kwartaal in 20 jaar. Er zijn ten opzichte van vorig jaar wel minder huizen verkocht. Landelijk gezien gaat het om 3,9 procent.

Wat dat betreft scoort Noord-Brabant niet eens zo slecht. De gemiddelde huizenprijs van bestaande koopwoningen is in vergelijking met vorig jaar in Noord-Brabant met 12,2 procent gestegen. Dat is dus een minder grote stijging dan het landelijk gemiddelde. Alleen Limburg en Zuid-Holland scoren lager met respectievelijk 11,7 en 12,1 procent. 

Het aantal transacties is bijna in iedere provincie sterk afgenomen, behalve in Limburg. Daar is het aantal transacties hoger, namelijk 5,4 procent. Naast Limburg lag het aantal transacties alleen in de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland en Friesland boven het landelijke gemiddelde. In Overijssel was de daling met 8,5 procent het grootst. Noord-Brabant scoort gemiddeld met een daling van het aantal verkochte woningen van 6,1 procent.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief