Afbeelding
Foto: Luciennefotografie

CDA: ‘Samenwerking Juvenaat en Mollerlyceum biedt kansen voor vrijeschool’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Nu het Juvenaat en het Mollerlyceum samen verder gaan, ontstaan er kansen voor de huisvesting van de vrijeschool De Zeeridder. Dat stelt Stefaan Verheugt in vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Onlangs werd bekend dat het Juvenaat (tijdelijk) verhuist naar de Noordzijde Zoom vanwege de samenwerking/fusie met het Mollerlyceum. “Dit lijkt het CDA Bergen op Zoom de ideale oplossing voor de situatie bij LPS school Het Palet en vrijeschool de Zeeridder”, aldus Verheugt. Op de plek waar nu De Zeeridder zit dreigt immers een ruimtetekort, waardoor de kinderopvang moet verhuizen. “Dit heeft inmiddels al 4 lokalen gekost van Het Palet en hierdoor is de situatie van de kinderopvang op de tocht komen te staan”, stelt Verheugt.

Hij denkt dan ook dat de ontwikkelingen bij het Juvenaat en het Mollerlyceum een mooie kans kan zijn om van het huidige gebouw van het Juvenaat een locatie te maken voor vrijeschool de Zeeridder. “Dat zou dan een eigen locatie zijn met een gebouw in groen gebied en ook nog eens goed te bereiken.” Verheugt wil van het college weten of men deze mening deelt én of men bereid is hier onderzoek naar te doen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief