Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

VVD: ‘Maak van Bravisterrein een multifunctionele dienstencampus’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Hoewel het nog een geruime tijd duurt dat het Bravis ziekenhuis Bergen op Zoom gaat verlaten, is de lokale VVD-fractie nu al bezig met het brainstormen over een nieuwe invulling van het gebied. “Wij achten het noodzakelijk om nu reeds het gesprek aan te gaan met de directie van het ziekenhuis over de mogelijke toekomstige bestemming”, aldus Gertjan Huismans.

Want, volgens de VVD-fractie, liggen er veel kansen voor deze plek. “Bravis ligt op een zeer strategische plaats aan de A4 en daarmee prima bereikbaar voor inwoners van de stad, de Plaat, de Markiezaten, en de inwoners van Lepelstraat en Halsteren. Ook voor regionale dienstverleners is Bravis prima bereikbaar met voldoende parkeergelegenheid. En daarmee een interessante vestigingsplaats.”

De VVD stelt dan ook voor om het gebied straks in te richten als een multifunctionele dienstencampus. “Een combinatie van (semi-)publieke en private instellingen kunnen zich er vestigen. Daarbij denken we aan het stadskantoor, medische instellingen, onderwijs, maatschappelijke zorg en welzijnsinstellingen, maar evengoed private dienstverleners in breedste zin van het woord. Dat heeft voordelen voor de onderlinge (publiek-private)samenwerking en ook voor het publiek als centrale dienstenplek.”

Hiermee ligt er ook een kans om autoverkeer in en naar de binnenstad te voorkomen. “Van de snelweg af en direct parkeren. Bovendien geven we hiermee een gezicht aan de stadsentree langs de snelweg. Ook zal wijk Oost profiteren van een sterke functie bij Bravis als je alleen al denkt aan behoud van busverbindingen.”

Huismans wil dan ook van het college weten of men bereid is in overleg te treden met het bestuur van Bravis over de toekomstige bestemmingsmogelijkheden. “Is uw college bereid om een Multifunctionele Diensten Campus als kansrijke invulling daarbij te onderzoeken?”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief