Foto: Remko Vermunt

Van bijstand naar baan: ‘In je eentje is het moeilijk om werk te vinden’

BERGEN OP ZOOM - Drie vrouwen hebben in het afgelopen anderhalf jaar een traject gevolgd om vanuit de bijstand weer aan het werk te komen. Ze volgden de opleiding Helpende Zorg & Welzijn bij Curio en na een paar intensieve maanden mochten ze afgelopen week hun diploma in ontvangst nemen.


Gerald De Waal is één van de docenten bij Curio die de dames de afgelopen jaren heeft begeleid. Hij kreeg dan ook de eer om de vrouwen allemaal toe te spreken én hun diploma te overhandigen. Dat gebeurde afgelopen week in de kantine van Curio aan de Meidoornlaan.

“Er zijn acht dames geslaagd, waarvan er drie uit een uitkeringspositie komen”, legt Gerald uit. “Via dit traject hebben ze niet alleen een opleiding gevolgd, maar ze worden meteen aan een baan geholpen. Het uiteindelijke streven is natuurlijk dat ze uit die uitkering komen en dat is gelukt”, zegt hij trots. Volgens Gerald is Curio normaal altijd al bezig met het lesgeven aan kwetsbare jongeren. “In dit traject gaat het dan wel niet om jongeren, maar wel om mensen die bepaalde hindernissen hebben moeten nemen. Ze willen graag aan de slag, maar in deze tijden is het moeilijk om alleen werk te vinden.”

Daarom hebben de gemeente Bergen op Zoom, Curio en werkgevers in de regio samengewerkt om deze vrouwen toch weer aan het werk te krijgen. De vrouwen die nu hun opleiding hebben afgerond komen dan ook op verschillende plekken terecht, zoals in de ouderenzorg, zorg voor mensen met een beperking én de thuiszorg. “Het afgelopen jaar is natuurlijk pittig geweest vanwege de coronacrisis. Dat heeft voor een stukje onderbezetting gezorgd in de zorg en dat is wel gunstig geweest voor ons traject.”

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief