Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Stilstaan bij gevolgen van corona? Geen behoefte aan in Bergen op Zoom

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Er lijkt in Bergen op Zoom geen tot weinig behoefte om stil te staan bij de gevolgen van corona. Dat blijkt uit de zesde coronameting die de gemeente Bergen op Zoom heeft uitgevoerd. Bij deze coronametingen wordt onder ander gevraagd naar de gevoelens van inwoners.

De gemeente Bergen op Zoom heeft al verschillende metingen uitgevoerd. De zesde meting is verricht net nadat de landelijke maatregelen waren versoepeld. “Dat is te merken aan de resultaten. Inwoners voelden zich vooral rustig, optimistisch en opgelucht”, aldus de gemeente. 

Het thema van deze meting was of mensen er behoefte aan hadden om stil te staan bij de gevolgen van corona. En zo ja, op wat voor manier. Van de respondenten gaf 66% aan hier geen behoefte aan te hebben. Verder gaf 26% aan het (nog) niet te weten. Herdenken op een plek of op een bepaald moment werd aangegeven door 9% van de respondenten.

“We nemen deze reacties mee in de gesprekken die wij als gemeente voeren met diverse organisaties als het gaat over het stilstaan bij de gevolgen van corona. Ook gebruiken we de informatie om het gemeentebestuur hierover te adviseren.” In totaal hebben 592 leden van het Burgerpanel de vragenlijst ingevuld, daarnaast kwamen er nog 62 reacties van inwoners die de vragenlijst via Facebook hebben ingevuld. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief