Afbeelding
Foto: Shutterstock

Haringvlietbrug drie dagen dicht voor werkzaamheden: Vanaf maandag 50 km/u

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De Haringvlietbrug (A29) gaat vanaf vrijdagavond 21.00 uur grotendeels dicht tot maandagochtend 23 augustus 05.00. Dit gebeurt ter voorbereiding op de invoering van de snelheidsverlaging naar 50 km/uur vanaf maandag 23 augustus. Rijkswaterstaat plaatst komend weekend daarom alvast diverse verkeersmaatregelen op de weg zoals bebording en barriers. Om dit veilig te kunnen doen, is de brug tijdens deze werkzaamheden afgesloten. 

Richting Rotterdam is de brug het hele weekend dicht. Richting Bergen-op-Zoom is de brug tijdens deze weekendafsluiting gedeeltelijk open vanaf zaterdagochtend 08.00 uur tot zaterdagavond 20.00 uur. De parallelbaan blijft open voor (brom)fietsers en landbouwverkeer en hulpdiensten. “Gedurende de afsluiting raden we weggebruikers aan de omleidingsroutes te volgen.”

Nieuwe maximumsnelheid

Maandagochtend 23 augustus vanaf 05.00 uur geldt op de Haringvlietbrug een nieuwe maximumsnelheid van 50 km/uur. Daarnaast zijn de rijstroken in beide richtingen versmald. Voor de veiligheid van de brug zijn snel maatregelen nodig om de trillingen die het (zware) verkeer veroorzaakt te verminderen. Verlaging van de snelheid helpt hierbij. De lagere snelheid en versmalde rijstroken zijn bedoeld om de brug tot aan vervanging van de klep in 2023 veilig te kunnen blijven gebruiken.

De versmalde rijstroken zorgen voor een onverwachte wegsituatie. “We vragen weggebruikers om hun rijstijl hierop aan te passen. Hoewel in beide richtingen twee rijstroken open blijven kunnen door de lagere snelheid en smallere rijstroken files gaan ontstaan. Vooral tijdens de ochtend- en avondspits.” Er worden tekstwagens en routepanelen ingezet. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief