Afbeelding
Foto: CHRISTIAN TRAETS

Recherche klaar op begraafplaats in Halsteren: ‘Nu verder onderzoek afwachten’

Door: Vera de Geus Algemeen

HALSTEREN - De recherche is inmiddels klaar op de begraafplaats in Halsteren. Dat meldt de politie. Eerder vandaag werd er op de begraafplaats een stoffelijk overschot opgegraven, dat gebeurde in het kader van een recherche onderzoek. 

Vanwege de opgraving was het kerkhof enkele uren afgesloten. Volgens Willem van Hooijdonk, woordvoerder namens de politie, is het ‘echt heel bijzonder’ dat er een lichaam wordt opgegraven. “Nu moeten we verder onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut afwachten.” De politie kan niet zeggen om wie het gaat.

Omroep Brabant meldt dat het ‘volgens betrouwbare bronnen om Mia Grinwis-Wouts gaat’. Mia is de vrouw van Chris Grinwis die vooral bekend is als voormalig supermarkteigenaar. Chris Grinwis overleed in december 2020, zijn vrouw Mia overleed ongeveer een half jaar eerder. 

Eind december heeft de politie nog onderzoek gedaan naar het verdachte overlijden van de oud-eigenaar van de Plus in Halsteren. In eerste instantie sprak de arts van een natuurlijke dood, maar toch zijn er twijfels ontstaan over de doodsoorzaak. De opgraving van het stoffelijk overschot zou mogelijk te maken hebben met dit onderzoek.  



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief