Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Toch coronabewijs nodig bij gemeentelijke bijeenkomst: ‘Verwarrende situatie’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Inwoners die op dinsdag 12 oktober aanwezig willen zijn bij de gemeentelijke bijeenkomst over de binnenstad van Bergen op Zoom moeten wél een coronatoegangsbewijs kunnen laten zien. Dat meldt de gemeente, nadat eerder bekend werd gemaakt dat er geen toegangsbewijs nodig was. 

“Uit de landelijke regeling waarin de maatregelen rondom corona door de Rijksoverheid zijn vastgelegd, volgt dat voor een locatie voor culturele activiteiten een coronatoegangsbewijs vereist is. En de locatie De Maagd is nu eenmaal zo’n locatie. Het feit dat de gemeente daar een bijeenkomst wil houden, verandert daarin niets”, aldus een woordvoerder van de gemeente. 

Eerder werd nog gezegd dat voor gemeentelijke bijeenkomsten geen coronatoegangsbewijs nodig was, omdat iedereen zijn of haar verhaal moet kunnen doen bij een openbare gemeentelijk bijeenkomst. Maar, dat blijkt dus toch niet het geval. Wie mee wil praten over de toekomst van de binnenstad of wie gewoon wil weten wat de stand van zaken is rondom de binnenstad, is dus van harte welkom op dinsdag 12 oktober om 18.30 uur in De Maagd. Je moet dan wel een coronapas, coronabewijs of negatief testbewijs kunnen laten zien.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief