Chris en Mia Grinwis ontvingen in 2019 nog de 'Gedoetertoe' onderscheiding.
Chris en Mia Grinwis ontvingen in 2019 nog de 'Gedoetertoe' onderscheiding. Foto: CHRISTIAN KEIJSERS FOTOGRAFIE

Tilburgse vrouw aangehouden voor betrokkenheid bij dood Chris Grinwis

Door: Remko Vermunt Algemeen

HALSTEREN - De politie heeft maandagochtend een 62-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden op haar woonadres. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 65-jarige Chris Grinwis uit Halsteren. De Tilburgse is in verzekering gesteld.

De voormalig supermarkteigenaar Chris Grinswis overleed op 9 december 2020. Eind december heeft de politie nog onderzoek gedaan naar het verdachte overlijden van de oud-eigenaar van de Plus in Halsteren. In eerste instantie sprak de arts van een natuurlijke dood, maar toch zijn er twijfels ontstaan over de doodsoorzaak. 

Vanwege verdachte omstandigheden werd enkele dagen na zijn overlijden sectie op het stoffelijk overschot verricht in het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Ook startte de districtsrecherche onder leiding van de officier van justitie een uitgebreid onderzoek, daarbij werd ook het stoffelijk overschot van Mia Grinwis-Wouts opgegraven. Zij overleed een half jaar eerder dan Chris Grinwis. Inmiddels is duidelijk dat er bij Chris Grinwis sprake is van een onnatuurlijke dood.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief