Afbeelding
Foto: Peter Franssen

Peter Franssen maakt serie ‘Portret van de Dood’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Met Allerzielen gedenkt men de overledenen. Zij die er niet meer zijn. De Dood die de afgelopen anderhalf jaar wereldwijd zoveel schrik aanjoeg. En toch hoort de Dood bij het Leven.


Daar schuilt ook schoonheid in. Met de serie ‘Portret van de Dood’ wil de Bergse kunstenaar Peter Franssen die schoonheid een gezicht geven. Gevonden, dode dieren worden minutieus nagetekend met de Droge Naald techniek om daarna met inkt in dikke, zwarte lijnen, of juist in heel fragiele, fijne lijntjes, op papier gedrukt te worden. Zo wordt het een monumentje voor wat eens leefde.

De verwondering over zoiets moois raakt aan de kern, het licht een tipje van de sluier op. Door de Dood te tekenen kom ik dichter bij het Leven. Zaterdag 30 en zondag 31 oktober van 13.00 tot 17.00 uur is deze serie te zien in de Sint Annastraat 10 in Bergen op Zoom.

Op zaterdagochtend van half 10 tot 12 uur zal er een workshop gegeven worden waarin men zelf met de Droge Naald techniek een ‘Portret van de Dood’ kan maken. Kosten bedragen 25,- euro, aanmelden kan via post@peterfranssen.nl Eventueel kan de expositie in de week van 1 tot en met 6 november ook op afspraak bezocht worden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief