Cursisten en Instructeurs ALW
Cursisten en Instructeurs ALW Foto: Gast Zeilclub ALW

Zeilclub ALW sluit seizoen af met 29 CWO jeugdzeilers

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Zeilclub ALW heeft het zeilseizoen afgesloten met maar liefst 29 jeugd cursisten die hun CWO diploma of vorderingsstaten hebben behaald. Een mooi resultaat voor alle zeilers. Het CWO zijn erkende zeildiploma s verdeeld over verschillende klasse.

ALW mocht dit jaar vele nieuwe leden verwelkomen met verschillende type boten. Een mooie ontwikkeling aldus Joris Völker voorzitter van Zeilclub ALW. Juist op deze manier brengen wij steeds meer leven op de Binnenschelde. Binnen het instructeurs team zijn flinke stappen gemaakt om een stap vooruit te maken. Zo zijn de meeste instructeurs nu Zi-3 gekwalificeerd en dat geeft ALW een zeer mooi uitgangspunt voor de komende jaren. 

Nieuwe strategie

In 2019 begonnen Marc Koudenburg en Joris Völker samen aan het schrijven van de nieuwe CWO strategie binnen ALW. We hebben afscheid genomen van het verleden en de opbouw die er was. We zijn op nul begonnen en hebben een duidelijk route uitgestippeld en die is nu ingevuld. Voor 2022 zullen er verdere stappen gemaakt worden binnen het instructeursteam dan uit acht instructeurs bestaat. Maar er gebeurde meer zo ontving zeilclub ALW de sticker voor de toegankelijkheid in verband met het sailability zeilen. En vond er 10 oktober een zeilwedstrijd plaats van de Delta Combi.

Toekomst

In 2022 gaan we verder bouwen met nieuwe CWO lessen voor volwassen en Jeugd. Zullen er meer weekenden komen om sailability te zeilen en zal er zeker weer een delta combiwedstrijd plaats vinden. Maar ook zullen wij verder blijven ontwikkelen in onze prachtige locatie en gaan wij graag met de gemeente in overleg over de verdere ontwikkeling rondom Zeilclub ALW. Wat het blijft een pareltje van Bergen op Zoom! Völker wil verder alle vrijwilligers bedanken die het mede mogelijk maken om ALW te ontwikkelen wat het nu is.

Zeilclub ALW is onderdeel van WV de schelde.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief