Afbeelding

Slag om de Schelde is populairste film op Netflix

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De film ‘De Slag om de Schelde’ staat sinds afgelopen vrijdag op Netflix en dit weekend was de film dan ook meteen de best bekeken film van de streamingsdienst. Dat blijkt uit de cijfers van Flixpatrol.com. Een online website die de data bijhoudt van 410 streamingdiensten verspreid over 124 landen.

De Slag om de Schelde was sinds december 2020 in de bioscoop te zien en al ruim 500.000 mensen hebben de film bekeken. Afgelopen vrijdag ging de film onder de naam ‘The Forgotten Battle’ online op Netflix. De trailer werd al in een paar dagen ruim 3 miljoen keer bekeken en de film zelf is dus ook meteen een hit. Hoeveel mensen de film wereldwijd precies hebben bekeken wordt niet bekendgemaakt.

De release van de film op Netflix werd afgelopen vrijdag gevierd met de overhandiging van lesmateriaal aan twee leerlingen van ‘t Rijks in Bergen op Zoom. Zij gingen daarna in gesprek met drie acteurs van de film. Een spannende dag voor Mark van Eeuwen, producent en tevens acteur in de spraakmakende film Slag om de Schelde.“De film is een succes en we hebben er impact mee gemaakt”, vertelt Van Eeuwen. “We hebben deze film gemaakt voor de nieuwe generatie en daarom is het mooi om de release ook hier op school te vieren. Zo is de cirkel rond.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief