Afbeelding
Foto: Shutterstock

GroenLinks pleit voor hogere studietoeslag in Bergen op Zoom

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Studenten met een chronische ziekte of handicap die niet kunnen werken naast hun studie, hebben steeds meer zorgen. In 2019 kwam de staatssecretaris met goed nieuws: de individuele studietoeslag die deze studenten helpt om te kunnen studeren zou in elke gemeente verhoogd worden. 

“Helaas is dit door het demissionaire kabinet uitgesteld. Daarom pleit GroenLinks Bergen op Zoom er met een motie in de gemeenteraad voor dat gemeente Bergen op Zoom nu al actie onderneemt. Ook willen wij dat de informatie duidelijk wordt”, stelt burgerraadslid Christel Verbogt. 

“In Bergen op Zoom praat je over een studietoeslag van 1200 euro per jaar voor studenten onder de 18. Eigenlijk is dit een heel onrealistisch bedrag als je je bedenkt dat het collegegeld al meer dan 2000 euro per jaar is. Het gaat om een kleine groep jongeren, maar deze studietoeslag maakt wél het verschil als het gaat om hun toekomst”, stelt Verbogt.

“Driehonderd euro per maand is een stuk realistischer, maar het is ook belangrijk dat de informatie over de studietoeslag duidelijk is en dat het aanvraagproces goed verloopt. Zo zorgen we ervoor dat ook deze studenten een eerlijke kans krijgen om hun talenten te ontwikkelen en goede baankansen te creëren”,  legt burgerlid Christel Verbogt uit. 

De motie wordt vanavond, ook door PvdA, BSD, SP en VVD, ingediend in de gemeenteraad.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief