Foto van eerdere wedstrijd.
Foto van eerdere wedstrijd. Foto: James Law, GLORY Sports International

Rico Verhoeven wint gevecht tegen Jamal Ben Saddik in vierde ronde met technische knock-out

Door: Amber Kuijs Sport

HALSTEREN - Het is de King of Kickboxing, Rico Verhoeven, weer gelukt. Hij wist zaterdagavond met succes voor de tiende keer zijn wereldtitel te verdedigen. De 32-jarige zwaargewicht won in een vol GelreDome van de Jamal Ben Saddik met een technische knock-out.

Verhoeven en Saddik zouden het eigenlijk op 30 januari 2021 tegen elkaar opnemen, maar Saddik moest zich op het laatste moment terugtrekken vanwege een blessure. De organisatie besloot daarom om Verhoeven mee te laten doen aan een toernooi, waarbij hij eerst Hesdy Gerges versloeg en later op de avond nog Tarik Khbabez. 

Komende zaterdag zou Verhoeven het in eerste instantie opnemen tegen kickboks- en MMA-legende Alistair Overeem. Maar, ook hij moest het gevecht annuleren, waardoor Jamal Ben Saddik, na jaren van wachten, alsnog de kans krijgt om de wereldtitel te winnen.

De twee zwaargewichten stonden namelijk al twee keer eerder tegenover elkaar. In 2011 won de Belgische Marokkaan, maar in 2017 was het Rico Verhoeven die aan het langste eind trok. Rico Verhoeven is sinds 2013 dan ook ongeslagen en draagt daarom sindsdien ook de titel ‘The King of Kickboxing’. Deze titel mag Verhoeven vandaag nog steeds dragen. De zwaargewicht heeft namelijk opnieuw bewezen dat hij de fitste van de twee is. Al in de derde ronde werd het erg zwaar voor de Saddik. Hij was nog amper in staat om aan de vierde ronde te beginnen, maar na opnieuw een serie rake stoten van Verhoeven beëindigde de scheidsrechter het gevecht. Wel liep Verhoeven een flinke wond aan zijn oog op tijdens het gevecht. 




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief