Foto: Remko Vermunt

Bergs Winterparadijs: ‘Het kon vorig jaar niet doorgaan, dat wilden we niet nog een keer laten gebeuren’

BERGEN OP ZOOM - Jos Roels is, samen met Frank Vale, organisator van het Bergs Winterparadijs. Jos en Frank kennen elkaar al van jongs af aan en beiden zitten in de kermisbranche. Ze besloten samen om gewoon van start te gaan met het Bergs Winterparadijs, ondanks de risico’s die daaraan kleven.


“We staan ieder jaar op zo’n vijftig kermissen en dat zijn in feite allemaal risico’s die we nemen. Vaak moeten we in januari al inschrijven op bepaalde kermissen zoals Breda en Tilburg, maar we hebben dan nog geen idee wat voor weer het gaat worden. Misschien is het wel 40 graden, stormt het of regent het heel de tijd. Dat is het risico van het vak.”

En daarom besloten de heren ook deze keer gewoon het risico te nemen. “We gaan er blind in en we gaan er gewoon voor. Het Bergs Winterparadijs kon vorig jaar niet doorgaan, dat wilden we niet nog een keer laten gebeuren. We hebben enorm geïnvesteerd in nieuwe verlichting en we hebben allerlei grote decoraties aangekocht zoals bewegende ijsberen”, vertelt Roels trots. “Het wordt weer een gelikte ijsbaan.”

En natuurlijk is er voor de mensen die niet schaatsen plek bij de horeca. “We hebben een drankvergunning, dus we hebben van alles. Van speciaalbiertjes tot glühwein en van Flügel tot warme chocomel.” Daarnaast kan je ook eten bestellen bij het Winterparadijs. “We hebben een samenwerking met De Stadsburger. Twee jaar geleden zijn we daarmee begonnen en dat liep goed, daarom hebben we de mogelijkheden nu wat uitgebreid. Het wordt gewoon een gezellige boel met een bitterbal erbij.”

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief




Vacatures

Caravanmonteur

Hulten

Kunststof Draaier/ Verspaner

Raamsdonksveer

Leerling/ervaren stoffeerder

Sint Michielsgestel

Bezorger Service Apotheek

St. Willebrord en Sprundel

Chauffeurs

Breda