Afbeelding
Foto: Dutch Water Tech

Bedrijf uit Bergen op Zoom in KVK Innovatie Top 100

Door: Daniël van Overveld Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Het Bergse bedrijf Dutch Water Tech BV heeft op 23 november een plek weten te bemachtigen in de 16e editie van de KVK Innovatie Top 100.   

De ranglijst bestaat uit midden- en kleinbedrijven met 100 concrete innovaties. Dutch Water Tech is op de lijst gekomen vanwege hun bio-circulaire drijvende eilanden.  Deze drijvende eilanden hebben als doel om water en oeverplanten te faciliteren. De wortels van de waterplanten nemen veel stikstof en fosfor op uit het water. Naast dat, trekken ze ook meer waterleven aan, wat goed is voor de biodiversiteit. 

Hun eilanden onderscheiden zich door niet van kunststof, maar door uit biologisch materiaal te bestaan. Dit zorgt ervoor dat de eilanden voor 99,9 procent biologisch afbreekbaar zijn. Na hun taak gedaan te hebben, kunnen de eilanden verwerkt worden tot compost of als biomassa worden gebruikt om energie mee te winnen. Hierbij komen geen zware metalen of plastics vrij.  

Eigenaar van het bedrijf, Mark den Dubbelden, reageert enthousiast. ‘’Een pluim op ons werk’’, vertelt hij. ‘’Ik wil niet arrogant overkomen, maar het is gewoon heel leuk!’’ De exacte notering van de lijst wordt op 2 februari 2022 bekend gemaakt.  



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief