Foto:

Bergse Julia maakt K3 weer compleet na spannende finale: ‘Dromen komen uit!’

BERGEN OP ZOOM - Julia Boschman uit Bergen op Zoom is de winnares van de zoektocht K2 zoekt K3. Na een spannende liveshow was het uiteindelijk aan de twee overgebleven K3’tjes, Hanne en Marthe, om de winnaar te kiezen. Zij hebben Julia gekozen omdat ze naar eigen zeggen met haar de beste klik hadden, zowel backstage als op het podium en tijdens repetities.


Na verschillende auditierondes, een bootcamp en studieshows waren er zaterdagavond nog vier kandidaten over voor de grote livefinale. Diede, Julia, Celester en Amy waren nog in de running om het nieuwe K3’tje te worden. Na het openingsnummer ‘Straal’ dat door de vier finalisten gezongen werd, was het aan Julia om het spits af te bijten in de finale. Zij zong het nieuwe nummer ‘Giddy-Up-A-Gogo’. Volgens Gert Verhulst was het een fantastische opening van de show. Later zongen ook Diede, Celester en Amy de nieuwe nummers Superster, Tsjikke Boem en Kruisje Op Een Wereldkaart. 

Nadat Diede als eerste afviel in de finale, was het aan de overige drie om te laten horen én zien dat zij hét nieuwe K3’tje moesten worden. Daarbij zong Julia het nummer Loko Le en wederom was Gert Verhulst enorm enthousiast. “Weet je waaraan je een kampioen herkent? Die pieken op het juiste moment”, stelde de baas van Studio 100 na het optreden van Julia. Uiteindelijk moest Celester als tweede het veld ruimen, waardoor alleen Julia en Amy overbleven. Zij zongen beiden het nummer ‘Waterval’ met Hanne en Marthe, waarna de knoop werd doorgehakt.

Na een kort beraad, kozen Hanne en Marthe voor Julia om van K2 weer K3 te maken. Daarmee is het leven van Julia in één avond compleet veranderd. ‘Dromen komen uit’, wist ze nog net uit te brengen, terwijl de tranen in haar ogen stonden. Daarna moest ze snel backstage om het iconische regenbookjurkje aan te trekken, waarna de nieuwe K3 haar eerste optreden beleefde op de Nederlandse en Belgische televisie.

 K2 zoekt K3
De afgelopen weken kon heel Nederland de zoektocht naar een nieuw K3-lid volgen met het televisieprogramma K2 zoekt K3. Omdat Klaasje K3 heeft verlaten, werd er gezocht naar een opvolger om het stokje aan over te dragen. Zo’n 22.000 jongens en meisjes hadden zich ingeschreven voor de zoektocht. Daarvan mochten er uiteindelijk zo’n honderd auditie doen op televisie tijdens de auditierondes. De kandidaten uit Nederland en Vlaanderen verschenen voor de jury, bestaande uit Gordon, Samantha Steenwijk en de Vlaamse zangeressen Natalia Druyts en Ingeborg Sergeant. Na de auditierondes bleven er nog vijftien kandidaten over. Tot de halve finale waren er ook nog jongens in de race, maar in de aflevering voor de finale vielen Luca en Remi toch af.

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief